Windows 10 Mobile yok; reklamı var!

Microsoft ve Windows Phone ortakları, Windows 10 Mobile işini fena halde karıştırdı!

Windows 10 yok; reklamı var!

Microsoft'un Windows 10 Mobile güncellemesiyle ilgili kafa karışıklığı, eski cihaz sahipleri için devam ediyor. Firma başta tüm Windows Phone 8 telefonlarının güncelleneceğini söylemiş, daha sonra tüm Windows Phone 8.1 cihazlarının güncelleneceğini belirtmişti. Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte WP 8.1 cihazlarının çoğunun resmi olarak desteklenmediği ortaya çıktı.

Microsoft'un Windows Phone ortaklarından gelen açıklamalar da kafa karıştırıyor. Örneğin HTC, yaklaşık bir sene önce HTC One M8'i Windows 10 Mobile'a yükseltme sözü vermişti. Ancak Microsoft, yeni bir paylaşımında bunun olmayacağını söyledi. Benzer çelişki, BLU'nun Win JR LTE telefonunda da yaşanıyor.

BLU'nun Win HD LTE'si resmi güncelleme listesinde bulunsa da Win JR LTE listede bulunmuyor. Bunun nedeni ise cihazdaki depolama alanının 4GB'tan ibaret olması. Microsoft'un Ağustos ayında ortaya çıkan belgeleri, bu kadar dar alana sahip cihazların yeni işletim sistemine yükseltilmeyeceğini söylüyordu.

Windows 10 Mobile yok; reklamı var!
Görsel: Neowin.net

Ancak hem Microsoft hem de BLU, telefonu "Windows 10 Mobile'a uygun" diye satmaya devam ettiler. Wayback Machine ile Microsoft Store'un eski bir sürümüne baktığınızda bunu görmeniz mümkün. Sayfa Ekim 2015'e ait olsa da bu tarihte 8GB depolama gereksiniminin açıklanmasının üzerinden iki ay geçmiş bulunuyor. Microsoft şu an hatasını düzeltmiş de olsa, bu vaade kulak veren kaç kişinin telefonu satın aldığı bilinmiyor. İşin ilginç yanı BLU'nun Win JR LTE'yi halen "Windows 10 Mobile'a yükseltilecek" diye satıyor olması.

Microsoft ve ortakları iletişim konusunda işleri bu denli karıştırmışken kullanıcıların kafasının karışması, hiç de şaşırtıcı değil.

Okuyucu Yorumları