Windows 10 Mobile'ı şimdiden deneyin!

Windows 10 Mobile güncellemesini beklemek istemiyorsanız, onu şimdiden yüklemenin bir yolu var!

Windows 10'u şimdiden deneyin

Microsoft'un en son mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobile, yeni işlevleriyle Android ve iOS kullanıcılarını kendisine çekmek istiyor.

Windows Phone 8.1'li bir telefonunuz varsa yakın bir gelecekte muhtemelen Windows 10 Mobile güncellemesini alacaksınız. Ancak yeni işletim sistemini hemen şimdi denemek istiyorsanız, bunun da bir yolu var.

İşte Windows 10 Mobile'ı şimdiden yükleyip kullanmanın yolu.

Windows 10 Mobile, cihazınızı destekliyor mu?

Microsoft, Windows Phone 8.1'li telefonların hepsinin güncelleme alacağını söylese de bu, tüm telefonların Windows Mobile Insider Preview'u desteklediği anlamına gelmiyor. Cihazınızın desteklendiğini doğrulamak için Microsoft'un bu web sayfasındaki listeye bakabilirsiniz.

Telefonunuzun Windows Phone 8.1'le çalışıyor olması da şart. Bunu Ayarlar > Hakkında bölümünden kontrol edebilirsiniz. "Yazılım"ın karşısında "Windows Phone 8.1 Update" ibaresini görmeniz gerekiyor.

Windows Insider'a kayıt olun

Önizleme sürümlerinin risk içerebileceğini kabul ediyorsanız, Microsoft'un Windows Insider Program web sitesini açın ve Get Started düğmesine basarak kaydolun.

Windows Insider uygulamasını yükleyin

Windows Insider uygulamasını yükleyin

Microsoft, en son yazılımları telefonunuza yüklemeyi çok kolay bir hale getirmiş bulunuyor. Android 6.0 Marshmallow'u denerken olduğu gibi cihazınızı flaşlamak yerine, Windows Store'daki Windows Insider uygulamasını yüklemeniz yeterli. Uygulama, işin zor kısmını sizin için hallediyor.

Cihazınızı yüklemeye hazırlayın

Ayarlar > Telefon güncelleme bölümüne giderek cihazınızın tam anlamıyla güncel olduğundan emin olun. "Güncellemeleri kontrol et" düğmesine basın ve bulduğunuz güncellemeleri yükleyin.

Güncellemenin yarıda kesilmemesi için işlemler sırasında cihazınızı şarjda tutmanızda fayda var. Güncelleme işlemine başlamadan önce önemli dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı da yedekleyin.

Hızlı veya yavaş güncelleme

Windows Insider uygulamasını açın ve "Get Preview Builds" üzerine dokunun. Burada en yeni işlevleri en hızlı biçimde almak için Fast'ı, yalnızca daha az hatalı, stabil işlevleri almak için Slow'u seçin. Son olarak "Accept"e dokunun. Cihazınız yeniden açılacak.

Windows 10 Mobile'ı yükleyin

Telefonunuz baştan başladıktan sonra Ayarlar'a geri dönün ve "Telefon güncelleme" üzerine dokunun. Şimdi "Güncellemeleri kontrol et" üzerine dokunun. Telefonunuz, güncellemeyi bulup yüklemeye başlayacak.

Bu işlem biraz zaman alabilir, o yüzden beklemeye hazır olun veya başka bir şeyle ilgilenin. Son yüklemeden önce önemli bir güncellemeyi yüklemek isteyip istemediğiniz sorulacak, "Yükle" diyerek kabul edin. Cihazınız baştan başlayacak ve Windows 10 Mobile'ı yükleyecek.

Yükleme tamamlandığında telefonunuz, Windows 10 Mobile ile açılmış olacak.

Okuyucu Yorumları