Windows 10 sorgusu zararlıları aratmadı!

Microsoft'un Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına gösterdiği yeni Windows 10 penceresi can sıktı!

"Hayır" düğmesi nerede?

Microsoft, Windows 10'a henüz yükseltmemiş olan kullanıcıları yeni yöntemlerle dürtmeye devam ediyor. Windows 8.1 kullanıcılarına gösterilen yeni bir pencere, "Hayır" cevabını açıkça göstermeyen, zararlı yazılımların karşınıza çıkardığı ekranları anımsatıyor.

"Windows 10'u Alın" penceresi, onu yok etmek için çaba sarf etmeyen Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının görev çubuğunda yaşamını sürdürüyor. Yenilenen pencerede yer alan seçenekler ise Windows 10'a yükseltmek istemeyenlerin canını sıkabilir. "Şimdi yükselt", "İndirmeye başlat, sonra yükselt" seçeneklerinin yer aldığı pencerede "Hayır, teşekkürler" gibi bir seçenek bulunmuyor. Yani görünüşte Windows 10'u "ya şimdi indirmeniz ya da şimdi indirmeniz" gerekiyor.

Tabi ki pencereyi sağ üstündeki X düğmesine basarak kapatabiliyorsunuz, ancak bizce daha belirgin bir "Hayır" seçeneği gösterilebilirdi. Buradan Microsoft'un bilgisayarla çok fazla uğraşmayan kullanıcıları, spam'cıların ve zararlı web sitelerinin kullandığı yöntemlerle tuzağa düşürmeye çalıştığı ortaya çıkıyor.

Ancak Microsoft, Windows 7 ve 8.1'de kalmayı düşünenlere daha da sıkıcı şeyler yapmaya hazırlanıyor. Firma, Windows 10 yükseltmesini yakın bir gelecekte "önerilen güncelleme" olarak sunmaya başlayacak. Yani bilgisayarınız, Windows 10'u kendiliğinden indirip yükleyebilecek. Bununla birlikte Microsoft bu gerçekleştiğinde, Windows 10'a yükseltmek isteyip istemediğinizi "açık biçimde" size soracağının sözünü veriyor.

Okuyucu Yorumları