Windows 10 sorunlarını çözen 5 ücretsiz araç!

Windows 10'da yaşadığınız sorunları çözmek için aradığınız ücretsiz araçlar, bunlar olabilir!

Sorunları çözen 5 araç!

Windows 10, Microsoft'un en iyi işletim sistemi olsa da, kusursuz değil. Yeni platform Temmuz 2015'te piyasaya sürüldüğünden bu yana bazı kullanıcılar Windows 7 veya 8.1'den yükseltirken, bazıları ise yeni bilgisayarlarında sorunlarla karşılaştılar. Neyse ki sık rastlanan bu sorunların çoğunu gidermeye yönelik ücretsiz programlar var. Aşağıda Windows 10'un sorunlarını en kolay yoldan çözen 5 programı sizin için seçtik.

Bu programları kullanmadan önce Windows Update ile sisteminizi güncellediğinizden ve sorunların zararlılardan kaynaklanmadığından emin olun. İşte Windows 10'unuzu tamir edecek 5 harika araç.

1. Driver Booster

Windows 10'lu PC'nizde donanımla ilgili sorular yaşıyorsanız (örneğin yazıcınız veya hoparlörünüzde), sorunun kaynağı sürücüleriniz olabilir. Sürücüleri arayıp, indirip, güncellemekle uğraşmanıza gerek yok çünkü bu işi birkaç tıklamayla yapabilen ücretsiz araçlar var. Bunlardan biri olan Driver Booster, 200.000 Windows sürücüsünü onarıp güncelleyebildiğini iddia ediyor.

Programı yüklerken gereksiz yazılımların kutucuklarının işaretini kaldırmayı unutmayın.

Windows 10 sorunlarını çözen 5 ücretsiz araç!

2. FixWin 10

FixWin 10, Windows 10'daki sorunları onarmaya yönelik harika bir program, üstelik taşınabilir olduğu için kuruluma ihtiyaç duymuyor. Program içerisinde Dosya Gezgini, Sistem Araçları gibi 6 farklı bölüm bulunuyor (tüm listeye buradan ulaşabilirsiniz). Bu bölümlerin altında en az 10 onarım mevcut. Onarımların bazıları bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı gerektirebiliyor.

Ultimate Windows Tweaker 4 ve diğerleri

Ultimate Windows Tweaker 4 ve diğerleri

3. Ultimate Windows Tweaker 4

FixWin10 ile aynı firma tarafından (The Windows Club) geliştirilen Ultimate Windows Tweaker 4, benzer arayüzüyle bunu hemen belli ediyor. Ultimate Windows Tweaker 4, Windows 10'un belirli özelliklerini açmanıza, kapamanıza veya gizlemenize izin veriyor.

Buradaki değişiklikleri Windows'un kayıt defterinden veya Grup İlkesi Düzenleyicisi'nden de yapmanız mümkün, ancak program içerisinde her şey düzenli, kolay anlaşılan bölümlere ayrılmış.

Windows 10 sorunlarını çözen 5 ücretsiz araç!

4. Missed Features Installer 10

Windows 10 kötü bir işletim sistemi değil, aksine 2015'in en iyi yazılımlarından bir tanesi. Ancak Windows 10 daha iyi olmasına rağmen Windows 7'nin bazı özelliklerini özlüyorsanız, Missed Features Installer imdadınıza yetişecek.

Program içerisinde Windows 7'nin bazı özelliklerini geri getirecek ünlü üçüncü parti program yer alıyor. Bunlar arasında Windows 7'dekine benzer bir Başlat Menüsü, masaüstü araçları, Windows Movie Maker ve Windows Experience Index aracı var.

Windows 10 sorunlarını çözen 5 ücretsiz araç!

5. O&O Shut Up 10

Windows 10 yaptıklarımızı takip etmesi açısından sıkça eleştiriliyor. Ancak işletim sisteminde değiştirebileceğiniz birçok gizlilik ayarı da var. O&O Shut Up 10, bu ayarlara ulaşmanızı ve onları değiştirmenizi kolaylaştırıyor.

Program içerisinde farklı seçeneklerden oluşan 9 bölüm bulunuyor (Güvenlik, Gizlilik, Windows Update gibi). Aynı ayarlara Windows 10 içerisinden de ulaşmanız mümkün, ancak hangi ayarın ne işe yaradığını her zaman anlamayabiliyorsunuz. O&O Shut Up 10'da ise her seçenek, ayrıntılı bir açıklamayla geliyor.

Okuyucu Yorumları