Windows 10 ve Windows Hello geliyor!

Windows 10'un final sürümünün geleceği tarih, Microsoft tarafından duyuruldu! Dahası da var...

Windows 10, yazın geliyor!

Windows 10'un final sürümü için çok fazla beklemeyeceğimiz, Microsoft'un Çin'de düzenlediği WinHEC'de ortaya çıktı. Yapılan duyuruya göre Windows 10, bu yaz piyasada olacak.

Windows bölümü başkan yardımcısı Terry Myerson, kesin bir tarih vermedi ancak işletim sisteminin yazın 190 ülkede, 111 dilde piyasaya sürüleceğini doğruladı. Myerson, Microsoft'un blog gönderisinde sözlerine şöyle devam etti: "Windows, 1,5 milyar kullanıcısıyla ve dünyada ve Çin'de her zaman evrensel olmuştur."

Windows yakın döneme kadar masaüstü ve laptop'lara yönelik bir işletim sistemiydi ancak "Windows 10" adı, akıllı telefonlar, tabletler, PC'ler, Nesnelerin İnterneti cihazları ve hatta Xbox'da kullanılan bir marka olacak.

Windows Hello ile yeni oturum açma seçenekleri

Bu arada Microsoft, yeni oturum açma sistemi Windows Hello'yu da resmi olarak duyurdu. Hello, yüzünüzü, gözünüzü veya parmak izinizi tarayarak oturum açmanıza izin veriyor; böylece parola veya PIN yazmanıza gerek kalmıyor.

Windows 10 ve Windows Hello geliyor!

Yüz tarama ve parmak izi tanıma özellikleri Android ve iOS'ta kullanıldığından, çok yeni şeyler değiller. Ancak Microsoft, bu özellikleri mobilde ve masaüstünde daha sık kullanmak istiyor ve firmaya göre Hello, devletlerin sıkı güvenlik gereksinimlerini karşılayacak, kurumsal seviyede güvenlik sunuyor.

Okuyucu Yorumları