Windows 10, Xbox One'ı da kurtaracak!

Microsoft, hayal kırıklığı yaratan Xbox One satışları konusunda da Windows 10'a güveniyor!

Windows 10 umudu!

Xbox One geçtiğimiz Eylül ayında Japonya'da piyasaya sürüldü ancak Microsoft'un en son konsolu, kayda değer bir başarı yakalamayı başaramadı. Öyle ki, geçtiğimiz haftalarda ülke genelindeki satışlar sadece 100 üniteye kadar düştü. Yerel üreticiler, Wii U ve DS'i ile Nintendo ve PlayStation'ı ile Sony, Microsoft'un önüne geçmeyi başardı.

Ancak bu durum, Microsoft'un bölgeden umudunu kesmesi için yeterli değil gibi görünüyor. Yakın bir zamanda Microsoft'un düzenlediği bir basın etkinliğinin Soru ve Cevap bölümünde, düşük Xbox One satışları konusu soruldu ve bir gazeteci, bu durumdan kaynaklı olarak konsolun Japonya'dan çekilmesi ihtimaline değindi. Microsoft'tan Takuya Hirano ise "Geri çekilmiyoruz. Windows 10 ile birlikte Xbox One yeni özelliklere sahip olacak ve (Japon kullanıcılara) bu özellikler ile hitap etmeye çalışacağız" cevabını verdi.

Windows 10'un yaklaşması ile beraber Microsoft, yeni işletim sistemini Xbox One'a da entegre etmek için hazırlanıyor. Yeni işletim sisteminin Xbox One'da kullanılmasının Japonya'daki satışları nasıl etkileyeceğini merakla bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları