Windows 10'un yeni yapısı 9879 hazır!

Microsoft, Windows 10'un 9879 numaralı yeni yapısını indirmeye sundu! İşte yeni yapıda değişenler...

Windows 10'a güncelleme var!

Windows 10'un en son Teknik Önizleme yapısı 21 Ekim'de yayınlanmıştı. Şimdiyse Microsoft, yeni 9879 yapısını dağıtmaya başladığını doğruladı.

Windows 10 Teknik Önizleme sisteminizde yüklüyse onu Windows Update'ten güncelleyebilirsiniz. Microsoft, yeni sürümde bulunan hataların bazılarını baştan söylüyor. Bunlar arasında oturum açarken görünen siyah ekran, Skype'ı küçülttüğünüzde bağlantının kesilmesi, bazı sistemlerde sürücü yükleme hatası nedeniyle 20GB'tan fazla disk kullanımı var. Microsoft, bu hataların bazılarını Windows Update üzerinden "kısa zamanda" onaracağını söylüyor.

9879'ta beğenileceğini düşündüğümüz yeni işlevlerden bir tanesi, görev çubuğundaki Search ve Task View düğmelerini gizleyebilme olanağı. Yeni seçeneklere ulaşmak için görev çubuğuna sağ tıklamanız yeterli. Yapı 9879'da başka yenilikler de var. Örneğin yeni trackpad hareketleri sayesinde Task View'a (üç parmak yukarı), masaüstüne (üç parmak aşağı) ve fazlasına ulaşabiliyorsunuz.

Güncellemeyle birlikte Microsoft, OneDrive uygulamasının da sonunu getiriyor gibi görünüyor. Blog'da yapılan açıklamaya göre Windows 10'da OneDrive dosyalarına File Explorer üzerinden erişilebilecek.

Internet Explorer'da da yenilikler var. Microsoft'un yeni Edge rendering motoru, bu yapıda devreye giriyor. Ancak Edge, Windows Insider'ı kullananların sadece yüzde 10'una sunulacak.

Okuyucu Yorumları