Windows 10, yeni PC'lere önyüklü gelmeyecek!

Microsoft'un beklenen işletim sistemi Windows 10, yeni PC'lerde olmayacak!

Windows 10, yeni PC'lerde yok

Uzun zamandır beklenen ve Microsoft'un halen üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü Windows 10 işletim sistemi 29 Temmuz'da son haliyle tüketicilere sunulacak. Test süresince toplamda 5 milyon kullanıcı tarafından indirilerek test edilen Windows 10, aynı tarihte yeni PC'lerde yüklü olarak gelip gelmeyeceği ise şimdilik bir muamma.

Gelen haberlere göre Windows 10, 29 Temmuz ve onu takip eden günlerde yeni bir PC satın alacak olan kullanıcılara halihazırda sistemde sunulmayacak. Onlar da diğer pek çok kullanıcı gibi Windows 10'u Home ve Pro sürümlerine yükseltmek zorunda kalacaklar. Bunun sebebi, Microsoft'un Windows 10'u son haliyle tüketicilere sunana kadar yeni işletim sistemi üzerinde çalışması olarak biliniyor. Bu nedenle işletim sisteminin son halini üreticilere gönderemeyen Microsoft, elbette Windows 10'un 29 Temmuz'da tüketicilere sunulmasının ardından, ilerleyen günlerde yeni PC'lere yüklenmesi için sevkiyatını yapacak.

Tek istisna ise, Dell markalı bilgisayarlarda yaşanacak gibi görünüyor. Şirketten gelen açıklama, 29 Temmuz'dan itibaren satılacak olan Dell bilgisayarlarda Windows 10'un yüklü olarak geleceği yönünde.

Okuyucu Yorumları