Windows 10 Yıllık Güncellemesi'nin götürdükleri...

Windows 10 Yıllık Güncellemesi birçok özelliği beraberinde getiriyor. Ama götürecekleri de var. İşte dev güncelleme ile tarih olacak özellikler!

Windows 10'da artık olmayacaklar!

Windows 10 Yıllık Güncellemesi daha güçlü bir Cortana, mobil cihazlarla daha etkili bir uyum ve stylus'u daha işlevsel hale getiren özelliklerle birlikte birçok önemli yeniliği beraberinde getirecek. Ama elbette söz konusu güncellemenin bazı götürüleri de yok değil.

Yıllık Güncelleme'yle birlikte oturum açma sayfasında önemli değişiklikler mevcut. Masaüstünde kilit ekranında yer alan arka plan resmine tıkladığınızda artık düz renkli ya da varsayılan Windows arka planı üzerindeki oturum açma ekranı karşınıza çıkmıyor, bunun yerine tıkladığınız resim varsayılan olarak kilit ekranınıza ayarlanıyor.

Bir diğer kaybolan özelliklerden biri ise Wi-Fi Sense. İlk olarak Windows telefonlarda yer alan ve 2015'te Windows 10'la birlikte PC'lere gelen bu özellik yeni güncellemeyle birlikte kaldırılıyor.

Windows 10 Mobile'ın çocuklara özel köşesi Kid's Corner da yeni güncellemeyle birlikte işletim sisteminde yer almayacak. Bunun yerine kullanıcılar Ayarlar > Hesaplar > Apps Corner kısayolu üzerinden Kid's Corner'a alternatif olacak bir araçtan yararlanabilecek.

Windows 10 Yıllık Güncellemesi ayrıca Bütün uygulamalar tuşunu da kaldırıyor. Kullanıcılar bunun yerine yüklü uygulamaları alfabetik sırayla uzun bir liste halinde görebilecekler.

Messaging Everywhere özelliği de yeni güncellemeyle birlikte Skype içerisinde yeniden yapılandırılacak. Ayrıca işlevselliği daha da arttırılan Cortana'yı devre dışı bırakmak gibi bir seçenek de yer almayacak.

Okuyucu Yorumları