Windows 10'a kendi notunuzu ekleyin!

Windows'un açılış ekranına istediğiniz mesajı yerleştirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Windows 10'a not ekleyin!

Cihazınızın giriş ekranına iletişim bilgilerini yazmanız, onu kaybetmeniz halinde işe yarayabilir. Peki Windows 10'un açılış ekranına kendi mesajınızı nasıl yazabilirsiniz?

Simple Help blog'unun da altını çizdiği gibi aşağıdaki adımlar, Windows 7 ve 8'de de çalışıyor. Oturum açma ekranına kendi mesajınızı eklemek için şunları yapın:

  1. Başlat menüsünde "regedit"i aratın ve çalıştırın.
  2. Sol taraftan HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > Current Version > Policies > System anahtarına gidin.
  3. Sağ tarafta "legalnoticecaption" üzerine çift tıklayın.
  4. "Değer verisi" kutusuna görüntülenmesini istediğiniz uyarının başlığını yazın (Örneğin: "DİKKAT" veya "BULURSANIZ BURAYI ARAYIN")
  5. "legalnoticetext" üzerine çift tıklayın.

İsminizi, eposta adresinizi veya telefon numaranızı içeren iletişim bilgilerinizi girin. Bulan kişiye bir ödül vermek istiyorsanız, bunu da not düşebilirsiniz. Son olarak Tamam'a tıklayın.

Uyarıyı görmek için PC'nizi baştan başlatmanız gerekecek. Uyarı her seferinde oturum açmadan önce karşınıza çıkacağından biraz can sıkıcı olabilir, ancak laptop'unuz kaybolduğunda onun size ulaşmasını kolaylaştıracağından buna değecektir.

Okuyucu Yorumları