Windows 10'a sadece 1 ay yetti!

Piyasaya sürülmesinin ardından sadece bir ay geçse de, Windows 10 iki büyük rakibini geçti bile...

Windows 10'a 1 ay yetti!

İnternet teknolojileri pazar paylarını gözlemleyen NetMarketshare verilerine göre piyasaya sürülmesinin üzerinden henüz bir ay geçmiş olan Windows 10 işletim sistemi yüzde 5.21 kullanım oranına ulaşmış durumda.

StatCounter tarafından yayınlanan önceki istatistikler, yeni nesil işletim sisteminin üç hafta içersinde yüzde 4.74'lük paya ulaştığını ortaya koyuyordu. NetMarketshare ve StatCounter, pazar payı ölçümlerinde farklı yöntemler kullanmalarına rağmen sonuçların birbirine yakın olduğu görülüyor.

Bir aylık süre içerisinde gerçekleşen bu büyüme, Windows 10'un Linux ve Mac OS X işletim sistemlerini geçerek dünyanın en çok kullanılan dördüncü işletim sistemi olmasını sağladı. Tüm bunların yanında Windows 7 halen yüzde 57.67 pazar payıyla krallığını sürdürmeye devam ediyor. Ancak geçtiğimiz ay yüzde 60.73 kullanım oranına sahip işletim sisteminde önemli bir düşüş olduğu da görülüyor.

Windows 8.1 pastanın yüzde 11.39'luk kısmını kaparken, Windows 8'in yüzde 2.56 oranında bir pazar payına sahip olduğu bildirildi. Bu iki sürüm geçen ay yüzde 15.89'luk bir paya sahipken son veriler yüzde 13.95'e gerilediklerini gösteriyor.

Emektar işletim sistemi Windows XP ise bir puanlık düşüşle yüzde 12.14 pazar payı ile, üçüncü sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları