Windows 10'a sanal makine takviyesi geliyor!

Windows 10'daki sanal makine tabanlı güvenlik sistemi, yeni güncellemeyle genişliyor!

Windows 10'a sanal makine desteği!

Yazılım devi Microsoft, yakında sunulacak yeni bir güncellemeyle Windows 10'un, sanal bir makinedeki Edge tarayıcıda çalışabilmesini sağlayacağını duyurdu. Söz konusu güncellemeyi bir sanal makinede çalıştırmak; tarayıcıyı istismar etmeyi ve işletim sistemine ve kullanıcı verilerine saldırmayı çok daha zor bir hale getirecek.

Microsoft Edge için Windows Defender Application Guard olarak adlandırılan bu yeni özellik, ilk olarak geçtiğimiz yaz Windows 10'da tanıtılan sanal makine tabanlı bir güvenlik üzerine inşa edilmiş durumda. Windows 10'un Virtualization Based Security (VBS) adlı sistemi belirli kritik verileri ve işlemleri sistemin geri kalanından izole etmek için küçük sanal makinelerden ve Hyper-V hipervizöründen yararlanıyor. Bunların en önemlilerinden birisi de, izole edilmiş bir sanal makinedeki ağ kimlik bilgilerini ve şifreleri depolayan Credential Guard.

Microsoft'un kullanıcı ve veri güvenliği adına attığı önemli hamlelerden biri olan Windows Defender Application Guard'ın, bu yılın sonlarına doğru Windows'un Insider mimarilerinde mevcut olacağı, sabit bir versiyonun ise 2017'de kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları