Windows 10'da Çok İşlevsel Wi-Fi Özelliği!

Windows 10'un, Wi-Fi bağlantılarında kullanıcılara oldukça işlevsel olan bu tercih seçeneğini sunmaya başladığını biliyor musunuz?

Windows 10'a yeni Wi-Fi yeteneği!

Windows dizüstü bilgisayar kullanıcıları Wi-Fi bağlantı özelliğini devre dışı bıraktıklarında muhtemelen bunun sonsuza kadar kapalı kalmasını hedeflemiyorlar. Tam da bu şekilde düşünen Windows 10, 14942 yapısından başlayarak, siz aksini yapana kadar Wi-Fi bağlantısını devre dışı bıraksanız da bir süre sonra bunu yeniden aktive ediyor. Normalde diğer Windows'larda Wi-Fi devre dışı bırakıldığında siz onu bizzat yeniden aktive edene kadar bağlantı kapalı halde kalıyor. Fakat Windows 10'da bu bağlantıyı yalnızca bir süreliğine devre dışı bırakmak istediğinizi ayrıca belirtebiliyorsunuz.

Windows 10 kullanıcıları İşlem Merkezi (Win+A) ya da Ayarlar uygulaması üzerinden Wi-Fi bağlantısını devre dışı bıraktıklarında kendilerine onu 1, 4 ya da 24 saatliğine mi devre dışı bırakmak istediklerini soran opsiyonel bir açılı pencereyle karşılaşıyorlar.

Bu seçeneklerden size uygun olanı işaretlediğinizde ise belirlenen süre tamamlandığında Windows 10, Wi-Fi bağlantısını otomatik olarak aktive ediyor. Bu sayede Wi-Fi açmanız gerektiğine dair ayrıca bir hatırlatıcı ayarlamanıza ya da bilgisayarınızın neden Wi-Fi'a bağlanmadığını merak etmenize gerek kalmıyor.

Okuyucu Yorumları