Windows 10'da kilit ekranı oluşturma

Basit bir resmi, Windows 10'lu PC'nizin kilidini açmak için kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

Windows 10'un kilidini açın!

En son Windowslar, kilit ekranını mobil cihazlardakine benzer bir hale getirdi. Peki kilit ekranında nasıl değişiklik yapabilir, Windows 10'da kendi kilit ekranınızı nasıl oluşturabilirsiniz?

Kilit ekranının nasıl çalışacağını değiştirmek için Ayarlar'a gidin ve "Oturum açma seçenekleri" ayarını bularak tıklayın. Bu ekranı kullanarak üç farklı oturum açma seçeneğinden birini tercih edebilirsiniz. İlk seçenek, kullanıcı hesabınıza parola, yani harf ve sayılar girerek oturum açmanızı sağlıyor. Bunun sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız, ikinci seçenek olan PIN'e göz atın. PIN'i kullanarak dört haneli bir sayıyla hesabınıza hızla giriş yapmanız mümkün.

Resimli parola

Bu işlevi kullanmadan önce hangi fotoğrafı kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Fotoğrafı belirledikten sonra "Resimli Parola" başlığının altındaki Ekle düğmesine basın. Windows parolasını girmeniz istenecektir. Bunun arından "Resim seçin" düğmesine basın ve belirlediğiniz fotoğrafı seçin.

Fotoğrafı seçtikten sonra "hareketlerinizi" belirlemeniz gerekecek. Bir "sürükle-bırak" hareketi belirleyebilir veya fotoğrafın üzerindeki belirli bir noktaya dokunabilirsiniz. Hatırlaması kolay olan, ancak tahmin etmesi kolay olmayan bir şey seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Bir sonraki adımda hareketlerinizi doğrulamanız gerekecek. Hepsi bu kadar, Windows 10'unuza artık resimli parola üzerinden oturum açabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları