Windows 10'da silinenler "çaktırmadan" geri geldi!

Windows 10 Anniversary Update, siz silmiş bile olsanız, ön yüklü programları geri getiriyor...

Silinenler "çaktırmadan" geri geldi!

Windows 10, Microsoft'un daha önceki işletim sistemi sürümleri ile karşılaştırıldığında elbette çoğu alanda önemli geliştirmeler içeriyor. Fakat yine de bu sürümün bütün kullanıcıları tatmin ettiğini söylemek zor.

Windows 10'la ilgili en çok rahatsızlık uyandıran şeylerden biri de, bu sürümle gelen uygulamalar; ya da daha açık bir ifadeyle, daha önce silmiş bile olsanız, bazı uygulamaların Anniversary Update güncellemesinin ardından yeniden yüklenmesi oldu.

Bu durum Windows 10'un ilk büyük güncellemesi Anniversary Update'den sonra dikkat çekti. Ghacks'te yer alan habere göre Microsoft bu fırsatı, kullanıcıların daha önceden kaldırdıkları ön yüklü uygulamalardan bazılarını yeniden yüklemek için kullandı.

Bu durumun Microsoft'tan alınan bilinçli bir karar olup olmadığına dair net bir şey söylemek zor. Fakat ortaya çıkan sonucun Windows 10 Anniversary Update'e dair olumsuzluklardan biri olduğu kesin.

Hatırlanacağı gibi güncelleme, bazı Windows 10 kullanıcılarının sistemlerinde kilitlenmelere yol açmış; pek çok kullanıcı ise, web kameralarını kullanamaz hale gelmişti.

Okuyucu Yorumları