Windows 10'dan Windows 8.1 ve 7'ye nasıl dönülür?

Windows 10'a yükselttikten sonra memnun kalmadıysanız, eski işletim sisteminize nasıl geri dönebilirsiniz? Açıklıyoruz!

Windows 10'dan nasıl dönülür?

Windows 10 harika bir işletim sistemi olsa da, onu kendine göre bulmayanlar var. Windows 10'a yükselttikten sonra 30 gün içinde Windows 7 veya Windows 8.1'e geri dönebilirsiniz. Ancak 30 günü geçtiğinizde işler biraz karmaşık bir hal alıyor. Aşağıda Windows 10'dan Windows 7'ye veya Windows 8.1'e nasıl dönüş yapabileceğinizi ele alacağız.

30 gün geçmediyse: Windows 10'a yükseltmenizin üzerinden 30 günden az zaman geçtiyse, Başlat menüsü > Ayarlar > Güvenlik ve güncelleştirmeler yolunu izleyin ve Kurtarma'ya tıklayın. Şimdi "Windows 7'ye geri dön" veya "Windows 8.1'e geri dön" seçeneğine tıklayın.

30 günü geçtiyse: Bu durumda Windows 7 veya 8.1'i baştan yüklemeniz gerekecek. Bunun için PC'nizle gelen kurulum diskine ve aktivasyon koduna ihtiyacınız olacak. Aktivasyon kodu genellikle PC'nizin veya laptop'unuzun üzerine yapıştırılan etikette veya yükleme medyasının üzerinde bulunur. Diskleri bulamıyorsanız, Windows 7 ve Windows 8.1 ISO dosyalarını yasal olarak indirebilirsiniz. Bu dosyaları bir DVD'ye veya USB belleğe yazabilirsiniz.

Windows 7 ISO dosyalarını indirmek için Microsoft'un resmi indirme sayfasına gidin ve Windows 7 ürün anahtarını girip Verify düğmesine tıklayın.

Windows 10'dan Windows 8.1'e dönmek istiyorsanız, Windows 8.1 Download Tool'u indirmeniz gerekiyor. Bu web sitesi Chrome ve Firefox'ta bazen açılmadığından sorun yaşarsanız Microsoft Edge ile açmayı deneyin.

Windows 7 veya 8.1 kodunuzu kaybettiyseniz veya PC'niz Windows 10 yüklü olarak geldiyse, yeni bir aktivasyon kodu almanız gerekebilir.

Okuyucu Yorumları