Windows 10'u "rezerve etmek" artık mümkün!

Windows 7 ve 8 kullanıcıları, bugün ekranlarında küçük bir Windows 10 sürpriziyle karşılaştılar!

Windows 10 uyarısı geldi!

Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları, bugün bilgisayarlarını açtıklarında yukarıda gördüğünüz Windows 10 tanıtımıyla karşılaştılar. İlk olarak görev çubuğunda bir Windows simgesiyle gösterilen uyarıya tıkladığınızda, ücretsiz Windows 10 yükseltmesi için kaydolmanızı sağlayan bir pencere açılıyor.

Microsoft, yeni işletim sistemini Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacağı için, onun tanıtımına önem veriyor. Bunun en iyi yollarından biri, mevcut kullanıcıları işletim sisteminden haberdar etmek olacağından Microsoft, bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Twitter'da ekranı gören çok sayıda kullanıcı olsa da, bazı kullanıcıların yeni ekranı görmediği anlaşılıyor. Bunun nedeniyse şimdilik bilinmiyor.

Windows 10'u

Yeni ekranda Windows indirmeye 10 hazır olduğunda uyarı alabilmek için eposta adresinizi girmeniz isteniyor. Tüm bunlar, Microsoft'un Windows 10'un Windows XP'ye dönüşmemesi için elinden gelen her şeyi yaptığını gösteriyor.

Windows 10'u

Microsoft, Temmuz'un sonunda yayınlayacağı işletim sistemini 2-3 sene içinde 1 milyar cihaza yüklemeyi hedefliyor. Bugünkü hamlesiyle en geniş kitlesini hedef alan firmanın bu hedefi tutturması, muhtemelen pek zor olmayacak.

Bu arada Windows 10'un kesin çıkış tarihinin, 29 Temmuz olarak duyurulduğunu da belirtelim...

Okuyucu Yorumları