Windows 10'un benimsenme oranı tatmin edici

Yapılan anketler, işletim sisteminin ilk altı aylık süreçte hedefine ulaşacağına işaret ediyor!

Windows 10'u çabuk benimsedik

Haziran 2015'te yayınlanan raporlar şirketlerin yüzde 40'ının Windows 10'u piyasaya sürüldüğü ilk yılda yükleyip kullanmayı hedeflediğini gösteriyordu. İşletim sisteminin kullanıma sunulmasının üzerinden yaklaşık altı ay geçti ve Windows 10'a güncelleme oranları açısından mevcut tablo her şeyin planlandığı gibi gittiğini gösteriyor.

Spiceworks tarafından IT uzmanları arasında yapılan bir ankete göre Microsoft, Temmuz 2016 itibariyle Windows 10'a geçiş oranını yüzde 40'a ulaştırmakta fazla zorlanmayacak. Küçük ve orta ölçekli işletmeciler ve diğer profesyonel çevrelerde Windows 10'a geçişin şu an yüzde 18 düzeyinde olduğu belirtiliyor. Söz konusu oran genel tüketicileri değil yalnızca iş amaçlı kullanımları kapsıyor olsa da, firmanın normal müşterileri için de başka planları var.

Yazılım devi, geçtiğimiz ay yaptığı bir duyuruyla altı aydan daha az bir sürede Windows 10'un dünya çapında 200 milyon cihaz üzerine yüklendiğini açıklamıştı. Söz konusu oran, aynı popülerliğe ulaşmak için 15 ay gibi bir süreye ihtiyaç duyan Windows 8'le karşılaştırıldığında çok daha hızlı bir geçiş süreci anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları