Windows 10'un büyük güncellemesi ne zaman?

Windows 10'un beklenen Redstone 1 güncellemesi ne zaman gelecek? Henüz belli değil; ama...

Büyük güncelleme ne zaman?

Microsoft, geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen Build 2016 geliştiriciler konferansında, Windows 10 cihazları için yıllık güncellemenin (Anniversary Update) bu yaz geleceğini duyurmuştu. Halihazırda 'Redstone 1' kod adıyla geliştirilmekte olan söz konusu güncelleme, yeni bir rapora göre üç ayrı Redstone güncellemesinin ilki olacak.

Bu yıllık güncellemenin tam olarak ne zaman sunulacağı henüz netlik kazanmasa da, Microsoft'un Windows 10 ilk olarak 29 Temmuz 2015'te kullanıma sunduğu düşünülürse, güncellemenin de Temmuz sonu gibi geleceğini söylemek mümkün.

Diğer yandan, tahmin yürütmenin çok daha zor olduğu bir diğer şey ise, Microsoft'un bu güncellemeyi bütün Windows 10 cihazları için aynı anda kullanıma sunup sunmayacağı. Windows 10 Mobile'ın yeni cihazlar için PC platformundan aylar sonra geldiğini düşünürsek, özellikle telefonlar için bir güncellemenin Temmuz'dan sonra geleceğini de söyleyebiliriz. Fakat Microsoft bir sürpriz yapıp; bu güncellemeyi son zamanlarda giderek birbirine yaklaştırdığı PC ve mobil platformları için aynı anda da sunabilir.

Okuyucu Yorumları