Windows 10'un değişiklikleri hakkında konuştu

Windows 10'daki tartışmalı tasarım değişikliklerinin nedeni, ortaya böyle çıktı!

Windows 10 neden değişti?

Office'in Windows Phone sürümünü tasarlayan eski Microsoft tasarımcısı, Windows 10'un telefon sürümünün bazı yönleriyle neden Android ve iOS'a benzediği konusunu açıklığa kavuşturdu.

Reddit'te Windows 10'da bizi bekleyen değişiklikler hakkında konuşan ama ismini açıklamayan tasarımcı, Windows Phone hayranlarının çok sevdiği bazı arayüz öğelerinin, geriye kalan tüm kullanıcılar arasında o kadar da tutmadığını söyledi. Microsoft'un bu tür öğeleri bir kenara bırakıp, "hamburger menüsü" (üç çizginin üst üste bulunduğu menü simgesi) gibi düğme tabanlı gezintiye geçmesinin arkasında bu neden bulunuyor. Daha önce ekranın alt tarafında daha çok düğmeye yer verilirken, şimdi çoğu düğme yukarıya taşınmış durumda.

Windows 10'daki değişiklikler, işletim sisteminin eşsiz olma özelliğini kaybettiği gerekçesiyle bazı sıkı Windows Phone takipçilerinin tepkisini çekiyor. Ancak tasarımcıya göre bu değişiklikler, bazı dezavantajlarla geliyordu: İşletim sisteminin ortalama kullanıcı tarafından kavranması zordu. Tasarımcının açıklamalarından Microsoft'un, Windows 10'u diğer platformlara çok fazla benzetmeden, iyi bir denge kurmaya da ihtiyacı var.

Okuyucu Yorumları