Windows 10'un geleceği tarih...

Yeni bir sızıntıya göre Windows 10'un yayınlanacağı tarih, çok yakında duyurulacak!

Win 10'un geleceği tarih...

Yeni dedikodulara göre Windows 10'un final sürümünün yayınlanacağı tarih, 1 Haziran'da resmi olarak duyurulacak. Bugüne kadar yeni işletim sisteminin tam olarak hangi gün çıkacağını öğrenme şansımız olmadı, çünkü Microsoft, çıkış tarihi için "yaz aylarında" demekle yetiniyordu.

Yeni sızıntının kaynağı olan Dr. Windows'a göre aynı tarihte birkaç detay daha ortaya çıkabilir: Windows XP ve Vista kullanıcılarının Windows 10'a ne kadar ücretle geçebilecekleri gibi. Windows 7 SP1 ve Windows 8.1 kullanıcılarının Windows 10'a Windows Update üzerinden ücretsiz güncelleyebilecekleri, daha önce açıklanmıştı.

Sürümler arasındaki geçiş ise şöyle olacak: Windows'un Profesyonel sürümünü kullanan kullanıcılar, Windows 10'un Pro sürümüne geçiş yapacaklar. Home Premium kullanıcılarının ise Home Edition'a geçecekleri söyleniyor. Windows 10'un toplam 7 sürümü olacak ve 190 ülke için 111 farklı dilde yayınlanacak.

Sızıntıları bir kenara bırakırsak, önceki bilgilerimiz Windows 10'un Temmuz ayında tamamlanıp yayınlanacağını söylüyor. Windows 10 ilk yayınlandığında sunulmayan bazı işlevler, örneğin Edge'in eklenti desteği, daha sonra güncellemeler yoluyla sunulacak. Windows 10'un ilk önemli güncellemesi ise 2015 sonbaharında gelecek.

Windows 10, son Windows olacak, çünkü...

Okuyucu Yorumları