Windows 10'un kullanım oranı yükseliyor!

Henüz final sürümü bile yayınlanmadı ama Windows 10, emin adımlarla yükseliyor!

Windows 10 hız kesmiyor!

Analist firmalarının Windows 10'un kullanım oranları üzerinde yaptığı araştırmalar, umut vadeden bilgiler ortaya çıkardı.

51degrees'in verilerine göre Windows 10'un pazar payı, daha şimdiden yediye katlandı ve tüm Windows'lar arasında, henüz final sürümü bile yayınlanmadan yüzde 0.07'ye yükseldi. Buna karşın rakip firma NetMarketShare'in rakamlarına göre işletim sisteminin tüm dünyadaki kullanım oranı, Şubat'taki yüzde 0.05'ten yüzde 0.09'a kadar yükselmiş durumda.

Bu oranlar, Windows 10'un önizleme sürümlerinin Windows NT ve Windows 2000'i geçtiğini, ancak Windows Vista ve Windows 8'in (sırasıyla yüzde 3,5 ve yüzde 1,95) gerisinde olduğunu söylüyor. Windows 10'un final sürümünün yayınlanmasıyla oranların hızla değişmesi bekleniyor, çünkü Microsoft, işletim sistemini bir yıl süreyle ücretsiz olarak sunacak.

Eski işletim sistemleri halen popüler

Ve hali hazırda piyasada bulunan Windows'lar... Windows 7, Windows XP ve Windows 8.1'in çok önünde, en popüler Microsoft işletim sistemi olmayı sürdürüyor. ABD'li firma, BUILD konferansında kendine yüksek bir hedef koymuş, üç yıl içinde 1 milyar cihaza Windows 10 yüklenmesini istediklerini söylemişti.

Okuyucu Yorumları