Windows 10'un sanal masaüstlerine yeni işlev!

Windows 10'un sızan yapısında sıkı kullanıcıların hoşuna gidecek 2 yenilik birden keşfedildi!

Windows 10'da 2 özellik keşfi

Windows 10'un Görev Görüntüleme (sanal masaüstü) işlevini kullanıyorsanız, geçtiğimiz günlerde sızan yapıda sizi bekleyen iki yenilik var.

Yeniliklerden biri, yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi uygulamaların farklı masaüstlerinde nasıl yönetileceğini kontrol etmenize izin veriyor. Windows 10'un şu anki resmi yapısı olan 9926'da bir uygulamayı çalıştırdığınızda, uygulamanın simgesi hangi masaüstünde olursanız olun görev çubuğunda gösteriliyor. Yapı 10036'da ise Microsoft, uygulamaların simgesini sadece şu an kullandığınız masaüstünde göstermenize olanak tanıyor.

Diğer yeni seçenek ise klavye kısayollarıyla ilgili. Alt+Tab, resmi yapıda tüm uygulamalar ve sanal masaüstleri arasında geçiş yapmanıza izin veriyor. Bu yeni işlevle birlikte dilerseniz, Alt+Tab kısayolunu sadece uygulamalar arasında geçiş yapacak biçimde kısıtlayabiliyorsunuz.

Bu ince ayarlar, işletim sistemi üzerinde tam kontrole sahip olmayı seven güçlü kullanıcıların hoşuna gidecek cinsten. Görev Görüntüleme belki herkesin favorisi olmayacak ancak onu kullananlar için büyük kolaylıklar sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları