Windows 7 ve 8 kullanıcıları ne kaybedecek?

Eski işletim sistemimizden Windows 10'a geçerken bazı işlevleri geride bırakacağız. İşte onlar...

Win 10 ile ne kaybedeceğiz?

Microsoft, Windows 10'un ihtiyaç duyacağı minimum sistemi açıkladığından, artık bilgisayarımızın yeni işletim sistemine uygun olup olmadığını anlayabiliyoruz. Yeni bir işletim sistemine yükseltmek, doğal olarak daha iyi, daha üstün bir sisteme geçiş olarak düşünülür. Ancak geçişler, bazen sevilen bazı işlevleri ortadan kaldırabiliyor. Windows 10'da da bu durum geçerli olacak ve bazı güzel özelliklerle vedalaşmak zorunda kalacağız.

Windows 7 veya Windows 8.1'den Windows 10'a yükseltirken kaldırılacak işlevler

Windows 10'u Windows 7'ye yükleyen kullanıcılar, aşağıdaki işlevlere elveda diyecekler.

- Windows Media Center kaldırılacak.

- Windows Media Player, artık DVD çalmayacak. Bu işleve yönelik MPEG-2 codec'i, artık Windows 10'la sunulmuyor.

- Windows 7 masaüstü araçları (saat, hava durumu, RSS okuyucu gibi) kaldırılacak.

- Solitaire, Mayın Tarlası, Hearts gibi oyunlar kaldırılacak. Bu oyunların yeni sürümlerini Windows Mağazası'ndan ücretsiz olarak indirmek mümkün olacak.

- USB'den bağlanan harici disket sürücüsü kullananlar, Windows 10'da yeni bir aygıt sürücüsüne ihtiyaç duyabilirler.

- Windows 10, kurulum sırasında anti-zararlı ve antivirüs uygulamalarını kaldıracak ve kurulum sonrasında onları tekrar kuracak. Güvenlik yazılımının lisans süresi dolmuşsa, kullanıcı yeni lisans satın almazsa kaldırılacak. Bu durumda Windows Defender devreye girecek.

- Windows 10 Home kullanıcıları, Windows Update üzerinden sunulan otomatik güncellemeleri devre dışı bırakamayacaklar. Bu, Microsoft'un aldığı bir güvenlik önlemi olabilir.

- Microsoft yöneticilerinin yaptığı açıklamalara göre Windows 10 lisansı, bağlı donanımlara göre yönetilecek. Herhangi bir donanım değişikliğinde Windows 10'u tekrar etkinleştirmeye gerek duyulup duyulmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları