Windows 7, Windows 10'u ezdi geçti!

ABD'de yapılan son araştırma, Microsoft'un büyük önem verdiği bu alanda Windows 7'nin, Windows 10'u ezip geçtiğini gösteriyor...

Windows 7, Windows 10'u ezdi geçti!

Windows 10, kullanıma sunulduğu günden beri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Firmanın Windows 10 için izlediği, kullanıcılar tarafından benimsenmesine yönelik "ısrarcı" tanıtım politikaları eleştirilere neden oldu.

Windows 10 standart kullanıcılar için olduğu kadar şirketlere yönelik yaptığı tanıtımlarla da dikkat çekiyordu. Peki Windows 10'un şirketler nezdinde benimsenme düzeyi ne durumda?

Softchoice tarafından yayınlanan ve TechCheck IT tarafından sağlanan verilere göre Windows 10'un, ABD firmalarındaki benimsenme oranı beklentileri karşılayamıyor. Araştırma kapsamında incelenen ABD'deki 169 firmaya ait 400 bini aşkın Windows cihazına yönelik verilere göre bu bilgisayarların yalnızca yüzde 0.75'inde Windows 10 tercih edilmiş durumda.

Söz konusu firmalarda halen çoğunluk tarafından tercih edilmeye devam eden Windows sürümü ise birçok kişi için sürpriz değil. Araştırma sonuçlarına göre bu kurumlardaki PC'lerin yüzde 91 gibi oldukça büyük bir çoğunluğunda halen Windows 7 kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları