Windows 7'ye hayat öpücüğü

Windows 7'ninsinir bozucu uygulamasını, bu minik ve bedava araçla kullanışlı hale getirin...

Windows 7'ye hayat öpücüğü

Windows 7 sahipleri, işletim sistemi ile gelen ve piyasadaki pek çok örneğinden daha iyi çalışan firewall sayesinde bilgisayarlarını çok daha güvenli bir biçimde kullanabiliyor. Ne var ki yazılım biraz sinir bozucu. Basit bir programa izin vermek için bile bir sürü pencereyi açıp kapatmak gerekiyor. Ancak ücretsiz yazılım TinyWall ile bu sorunun üstesinden gelmek mümkün.

Windows Firewall'un üzerine kurulan bu yazılım, firewall'u çok daha kullanışlı hale getiriyor. TinyWall sadece 1MB boyunda. Kuralları belirlenmiş yazılımlar eskisi gibi çalışıyor, ancak yeni programlar için izin vermeniz gerekiyor. Örneğin biz Chrome ve Skype'ı kullanabildik, ancak Google Drive'ı kurduktan sonra çalıştırmamız mümkün olmadı. İzin vermek için TinyWall ikonuna sağ tuşla tıkladık ve "Whitelist by" seçeneği ile Google Drive'ı serbest bıraktık. Aynı ayarları exe uzantılı dosyalar için de yapmak mümkün.

TinyWall'daki kısayollar hayatı kolaylaştırıyor. Örneğin tek bir tıkla sadece dışarı doğru bağlantılara izin verebiliyor ya da çalışmakta olan program ve bağlantıları görebiliyorsunuz.

TinyWall'u indirmek için buraya tıklamanız yeterli...

Okuyucu Yorumları