Windows 8.1'in geri tuşu büyük mesele oldu

Microsoft'un Windows'lu ceplerden kaldıracağı konuşulan tuş konusunda işler karışıyor!

Geri tuşu meselesi büyüyor!

Microsoft'un Windows Phone telefonlarının donanımsal geri tuşunu kaldırabileceği haberi geçen hafta piyasada büyük yankı uyandırmıştı. Ancak, "kazın ayağının" tam olarak öyle olmadığı anlaşıldı.

Microsoft'un tuşu kaldırma sebebi, kullanıcıların tuşun gerçek fonksiyonunu anlayamamasıydı. Ancak Microsoft'un tuşu telefon kasasından kaldırıp, işletim sisteminin içinde sanal bir tuş olarak koymayı planladığı anlaşıldı. Buna göre, geri tuşu ekranın üstündeki bir barda sanal tuş olarak gözükecek ama artık donanım tuşu olarak telefonun üzerinde yer almayacak.

Bu kararın en önemli sebebi ise telefonların maliyetlerini düşürerek telefon üreticilerine yardımcı olmak. Telefonda bir donanım tuşu daha az kullanmak demek, tuşun altındaki elektronik devrelerden ve bu devrelerin işlenmesi için gereli üretim süreçlerinden tasarruf etmek anlamına geliyor. Dolayısıyla Windows telefonları daha ucuza mal olacak. Microsoft bu şekilde, Nokia evliliği nedeniyle ona küsen telefon üreticilerini Windows telefonlar üretmeye teşvik etmeye çalışıyor.

Ayrıca telefonun altında bir tuş daha eksik olunca üreticilerin farklı tasarımları denemek için daha fazla alanı bulunacak ve bu da Windows telefon üreticilerinin daha özgün modeller üretmesin sağlayacak.

Özellikle de 6 inç Windows telefonlar ortaya çıktığında çok farklı tasarımların görülebileceği düşünülüyor. Her ne kadar şu andaki Windows Phone telefonlar 6 inç ekranları desteklemiyor olsa da, gelecek yılın başında yayınlanacak Windows Phone 8.1 ile 6 inç ekranlı telefonlar üretilebilecek.

Okuyucu Yorumları