Windows 8.1 Update 1'den yeni sızıntılar!

Windows 8.1 Update 1 geldiğinde, Windows'unuz ve Başlangıç ekranı işte böyle görünecek!

8.1'e önemli yenilikler!

Windows 8.1 Update 1, son iddialara göre 11 Mart'ta herkesin kullanımına sunulacak. Güncellemenin detayları ise çoktan internete sızmaya başlamış durumda. Güncellemeyle beraber Metro uygulamalarını görev çubuğuna sabitleyebildiğimizi görmüştük. Yeni sızan ekran görüntüleri ise bu işlevin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkardı.

WZor.net'in sızdırdığı görüntülerde birkaç değişiklik göze çarpıyor. Windows 8.1'in şu anki sürümünde bir kutucuğa sağ tıkladığınızda, ekranın altında bir menü çubuğu görüntüleniyor. Sızan ekran görüntülerinde ise bir kutucuğa sağ tıklandığında, kutucuğun hemen yanında, fare dostu bir sağ tuş menüsünün açıldığı görünüyor.

Windows 8.1 Update 1'den yeni sızıntılar!

Bu değişiklik, fare kullanıcılarının kutucuklara sağ tıkladığında (örneğin kutunun boyutunu değiştirmek veya kaldırmak için), işaretçiyi ekranın en altına kadar sürüklemek zorunda kalmayacakları anlamını taşıyor olabilir. Dokunmatik ekran kullanıcılarının yine eskisi gibi alt tarafta açılan menüyü kullanacaklarını tahmin ediyoruz, çünkü fare dostu menüler parmaklar için çok küçükler.

Windows 8.1 Update 1'den iki ekran görüntüsü daha

Windows 8.1 Update 1'den iki ekran görüntüsü daha

Görüntülerdeki bir başka önemli detay ise sağ üstte görünen arama düğmesi ve güç düğmesi. Microsoft'un güç seçeneklerini Charm çubuğu altına gizlemesi, Windows 8.x kullanıcılarının uzun süredir canını sıkıyordu ve bazıları, bu durum için alternatif çözümler üretmişti.

Windows 8.1 Update 1'den yeni sızıntılar!
Okuyucu Yorumları