Windows 8 hakkında yanıtlanmayan sorular

Windows 8 hakkında en çok sorulan 9 sorunun cevabını araştırdık... İşte bilmeniz gereken her şey!

9 soruda Windows 8...

26 Ekim'e şunun şurasında çok az gün kaldı ama Windows 8 hakkında birçok soru kafaları kurcalamaya devam ediyor. Windows 8 yüklü bir bilgisayar almak isteyen veya işletim sisteminin Windows 8'e terfi ettirmek isteyen kullanıcıların kafalarında hala bazı sorular var. Bugün bu sorulara kısaca göz atacağız:

Bilgisayardaki verileri cep telefonları ile nasıl senkronize edeceğiz?

Şimdiye kadar Windows Phone kullanıcıları senkronizasyon için Zune uygulamasını kullanmak zorundaydılar. Windows 8 ile beraber Zune tarihe gömülüyor, ancak yerine neyin geleceği hala belli değil. Bazı kaynaklarda Windows 8 ara bağlantı uygulamasından ekran görüntüleri yayımlandı ancak resmi bir açıklama hala yok. Bu arada, iPhone ve iPad kullanıcıları da karanlıkta kalmış durumda çünkü Apple da henüz Windows Store (Windows 8'in uygulama indirme sitesi) için bir iTunes sürümü hazırlayıp hazırlamadığı konusunda bilgi vermedi. Eğer Windows RT kullanacaksanız bu bir uygulama mutlaka gerekli!

Xbox Music ve SmartGlass...

Xbox Music ve SmartGlass...

Xbox Music nedir?

Haziran ayında duyurulmuş olmasına rağmen Xbox Music konusunda hala detaylı bir bilgi gelmiş değil. Bu servisin Pandora ve Spotify karışımı bir servis olması bekleniyor, ücretsiz streaming müzik dinleme veya abonelik sistemi ile şarkı indirmeye imkan verecek. Ancak paketler ve fiyatlandırma konusunda hala bir bilgi yok. sistemin iTunes ile rekabet edip edemeyeceğini de bilmiyoruz.

SmartGlass diye bir şey varmış?

SmartGlass Windows 8 tabletler için geliştirilen bir uygulama. Bu uygulama ile kullanıcılar istedikleri içerikleri tabletlerinden Xbox 360'a gönderebilecekler. Ayrıca TV'de video veya film izlerken ayrıntılı bilgileri tabletlerinde görüntülemek için de bu uygulamayı kullanacaklar. Her ne kadar kulağa hoş gelse de sistemin hangi video paylaşım servislerini nasıl desteklediği konusunda detaylar açıklanmış değil. Microsoft şu anda sadece HBO GO ve Halo 4 demolarında bu uygulamayı gösterdi ama daha fazla detay vermedi...

Uygulamalar ve terfi seçenekleri

Uygulamalar ve terfi seçenekleri

Paint veya Movie Maker gibi klasik Microsoft uygulamaları güncellenecek mi?

Microsoft Windows 8 ile beraber bu işletim sistemi için optimize edilmiş Bing, Sports, Finance ve Weather uygulamalarını hazırlıyor. Eski dostumuz Solitaire bile Windows 8 için güncelleniyor. Ancak bazı uygulamaların hala masaüstü sürümlerinde kalmaya devam edeceği biliniyor. Bunların arasında Paint ve Movie Maker da var. Apple'ın iPhoto ve iMovie uygulamalarının ne kadar popüler olduğu ortada, Microsoft neden kendi uygulamalarını tabletler için güncellemiyor, onu merak ediyoruz.

Terfiler nasıl olacak?

Tablet ve masaüstü işletim sistemlerini tek bir yerde birleştirmek gelecekte ortaya çıkabilecek bazı sorunlara da kapı açıyor. Örneğin bundan sonraki terfiler nasıl olacak? Paralı mı olacak, yoksa iOS ve Android gibi parasız mı olacak? Microsoft güncellemeleri hangi sıklıkla yapacak? Microsoft'un klasik "3 yılda bir yeni bir işletim sistemi" günümüzün hzla ilerleyen teknoloji dünyasında tutmaz, bu frekansın nasıl değişeceğini de merak ediyoruz...

Fiyatlar ve merakla beklenen Surface...

Fiyatlar ve merakla beklenen Surface...

Altı ay içinde Windows 8 kaç para olacak?

Windows 8'in yurtdışı fiyatının 31 Ocak tarihine kadar 40 dolar olacağı (Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 kullanıcıları için) biliniyor. Bu tarihten sonra güncellemelerin ne kadara mal olacağını bilmiyoruz. Acaba Windows 8'e terfi etmek isteyen eski Windows kullanıcıları kullanıcılar yaklaşık 100 dolar olan piyasa satış fiyatını mı ödemek zorunda kalacaklar?

Surface ne kadar olacak? Ekran çözünürlüğü ve pil ömrü ne?

Dört ay önce kendi tabletini üreteceğini açıklayan Microsoft teknoloji dünyasını şoke etmişti. Bu tabletlerin tasarımı şimdiye kadar piyasaya sürülen tabletlere hiç benzemiyordu. Ancak o açıklamdan sonra Microsoft tam bir sessizliğe gömüldü ve Surface konusunda ser verip sır vermedi. Firma yetkilileri Windows RT'li Surface tabletlerin piyasadaki diğer tabletler gibi fiyatlandırılacağını, Windows 8 Pro sürümlü Surface'lerin ise Ultrabook fiyatına gideceğini söylediler. RT sürümünün ekranı HD, Windows Pro sürümünün ekranı ise Full HD olacak. Tahminimiz RT sürümünün çözünürlüğünün 1366 x 768, Pro sürümünün ise 1920 x 1080 olacağı yönünde...

Nedir bu Windows RT?

Nedir bu Windows RT?

Microsoft Windows 8 ve RT arasındaki farkı nasıl anlatacak?

Teknoloji dünyasını yakından takip eden kullanıcılar Windows 8 ve Windows RT arasındaki farkı zaten biliyorlar. Biri x86-tabanlı işlemcilerde, diğeri ise ARM üzerinde çalışacak ve bu ikincisi eski Windows uygulamalarını desteklemeyecek ve daha ucuz maliyetli cihazlarda kullanılacak. Ancak işlemci, ram, teknoloji vs. gibi terimlere yabancı olan kullanıcılar nasıl anlayacak aradaki farkı?

Kaç tane uygulama var?

Şu anda baktığımızda Microsoft'un Windows Store uygulama dükkanında yaklaşık 2400 uygulama bulunuyor. Microsoft'un hedefi bunun çok çok üzerindeydi, durumun Windows 8 piyasaya sürüldüğünde değişip değişmeyeceğini de bilmiyoruz. Microsoft'un uygulama geliştiricileri Windows Store'a çekmek için ne gibi taktikler güdeceğini merakla bekliyoruz!

Okuyucu Yorumları