Windows 8 ile masaüstünün sonu mu geliyor?

Windows 8'in çıkışıyla beraber masaüstüne elveda mı diyeceğiz? İşte son raporun söyledikleri...

Masaüstü bitiyor mu?

Windows 8'in ve yeni Metro arayüzünün ortaya çıkışı, geleneksel Windows masaüstünün sonu olarak değerlendiriliyor. Garnter'ın yeni "Windows 8 bildiklerimizi değiştiriyor" adındaki raporuna göre masaüstü ve geleneksel uygulamaların sonu geliyor, onların yerini Metro arayüzü ve Windows RT tabanlı cihazlar alıyor.

Gartner istemci ve mobil bilişim başkan yardımcısı Steve Kleynhans'e göre Windows 8, Windows için büyük bir güncellemeden ötesi - bir teknolojik sıçramayı temsil ediyor. "Teknolojik sıçramaları sıkça görmüyoruz. Bunu sadece bir kere, DOS'dan Windows NT teknolojisine geçtiğimizde görmüştük."

Kleynhans'a göre kullanıcı bilişimi dünyası değişiyor. PC'ler, bilişim alanında hala kritik öneme sahip olsalar da artık kullanıcılara hizmet ve uygulama sunan tek cihaz değiller. "Akıllı cepler ve tabletler, giderek daha fazla kullanıcının birincil cihazı rolünü oynuyorlar ve bu cihazların çoğu, Microsoft dışındaki üreticilerden geliyor."

Win32 uygulamaları kaç sene daha kullanılacak?

Win32 uygulamaları kaç sene daha kullanılacak?

Microsoft, Windows RT'yi yeni geliştirmeleri yürüteceği stratejik platformu olarak konumlandırsa da, Gartner'a göre kullanıcıların çoğu, 10 yıl veya daha uzun bir süre Win32 uygulamalarını kullanmaya devam edecekler.

Gartner'a göre Windows 8'e geçen işyerleri, eski uygulamaları masaüstünde çalıştırmaya devam edecekler. Ancak Gartner'ın tahminleri, 2020'de kullanıcıların büyük bölümünün zamanının yüzde 10'undan az bir kısmını Win32 uygulamalarıyla harcayacağını, odak noktasının Metro uygulamaları olacağını düşünüyor.

Gartner, Windows masaüstü uygulamalarının ve eski Windows yazılımlarının sonraki Windows yayınlarıyla beraber düşeceğini tahmin ediyor ve Win32 uygulaması geliştirmeyi düşünen işyerlerine Metro'ya geçmelerini tavsiye ediyor.

Okuyucu Yorumları