"Windows 8 sürümleri kafa karıştırıcı"

Windows 8 hakkında en çok kafa karıştıracak şey, PC devlerine göre bakın neymiş...

"Windows 8 kafa karıştırıcı!"

Microsoft,yeni işletim sistemi Windows 8 ve Windows RT'li tabletler için artık düğmeye basmış durumda. Ancak bazı üreticilere göre Windows 8 sürümleri, tüketicilerin kafasını karıştıracak.

HP'den üst düzey yönetici Dan Tindall, x86 ve RT arasındaki farkla ilgili "durumun biraz karışık" olduğunu söylüyor ve sözlerine şunları ekliyor: "Çoğu kişinin bunların ne anlama geldiğini tam olarak bildiğini sanmıyorum..." PC üreticisi Lenovo da Microsoft'un Windows 8'in ARM tabanlı RT sürümü ile Intel destekli Windows 8'in arasındaki farkın tüketicilere iyice anlatılmadığını düşünüyor. Lenovo'dan Neil Berville, "hiçbirimiz RT platformunda ne yaptığımızı söylemek istemedik, birçok üretici hiçbir şey duyurmadı" diyor.

Microsoft, kendi tableti Surface'i geliştirerek üreticileri oldukça üzmüştü. Zira şirket, lisans başına Android'e göre çok daha yüksek bir miktar, 80 dolar talep ediyor.

Windows RT, yeni ve eski x86/x64 yazılımları çalıştırmayacak. İşletim sistemi sadece ARM'li cihazlarda çalışacak. RT, masaüstü moduna sahip olsa da bu mod, sadece Word, Excel, OneNote ve PowerPoint gibi belirli Microsoft uygulamalarıyla kullanılabiliyor.

Okuyucu Yorumları