Windows 8, yeni Vista faciası olur mu?

Microsoft, Windows 8'in yeni bir "Vista faciasına" dönüşmesini istemiyorsa...

Win 8, yeni Vista faciası mı?

Windows 8'in final sürümünün sonbaharın başlarında yayınlanması bekleniyor. Ancak işletim sisteminin bu son sürümü, onu yeni bir Windows Vista vakasına çevirebilecek ve kullanıcıları uzaklaştırabilecek bazı hatalara sahip. Windows 8'in henüz tam anlamıyla hazır olmadığını düşünen analistlerin ve uzmanların sayısı da çok. Bu yazımızda Microsoft'un Windows 8'de bir an önce değiştirmesi gerektiğini düşündüğümüz 5 şeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1. İlk olarak masaüstü açılsın

Metro arayüzü tabletler için büyük bir yenilik getiriyor. Ancak laptop'larda işinizi zorlaştırabiliyor. Metro, masaüstü PC'lerde bir seçenek olarak kalabilir ancak bizce varsayılan olarak masaüstü modunun açılması gerekiyor. En azından bu seçimin kullanıcıya bırakılması gerekli.

2. Döşemeler gruplandırılsın

Microsoft'un döşemeleri klasörler içerisinde gruplandırmaya izin vermesi gerekiyor. Office 2010'u yüklediğinizde ve Yönetici Araçları'nı başlangıç menüsüne eklediğinizde, çok sayıda yeni döşeme ile karşılaşıyorsunuz. Yani çok fazla uygulama yüklemeseniz dahi Metro sayfalarınız alıp başını gidebiliyor.

Döşemeler kısıtlandırılsın...

Döşemeler kısıtlandırılsın...

3. Döşemeler kısıtlandırılsın

Windows 8'i ilk yüklediğimizde çok fazla döşeme görüyoruz. Bu döşemelerin bir sayfayı geçmemesi ve seçimin bize bırakılması daha iyi olacaktır diye düşünüyoruz.

4. WOA'lar domain'e katılabilsin

ARM (WOA) tabletler, Windows ağ domain'lerine katılamayacak ise IT tarafından yönetilemeyecektir. Bu ise Windows 8'in en önemli avantajlarından bir tanesinin yitirilmesi demek.

5. Başlat düğmesi geri gelsin

Masaüstü ve laptop kullanıcılarının zamanlarının çoğunu Windows 7'ye benzeyen masaüstü modunda geçireceklerini düşündüğümüzde, Başlat düğmesini ve menüsünü olduğu yerde bırakmanın bir zararı olmadığı kanısındayız.

Okuyucu Yorumları