Windows 9 bedava mı olacak?

Windows 8'den memnun değil misiniz? Üzülmeyin; sıradaki yeni Windows'a bedava sahip olabilirsiniz!

Windows 9 bedava mı olacak?

Son zamanlarda en çok konuşulan konulardan birisi şüphesiz yarın tanıtılması beklenen yeni Windows. Sistem hakkındaki birçok bilgi tek tek açığa çıkarken, bizler de olan biteni yakından takip etmekteyiz. Nitekim Windows 9 (ya da adı her ne olacaksa) hakkında bugüne kadar çıkan hiçbir haber, uzun zamandır dedikodu furyasına dönüşen "Windows 9 ücretsiz olacakmış" söylentisi kadar merak uyandıramamıştı...

Ve işte sonunda, Endonezyalı bir Microsoft yetkilisinden gelen açıklama ile yeni işletim sisteminin ücretsiz olma ihtimali doğruluk kazanmış oldu. Microsoft Endonezya'nın başkanı konumunda bulunan Andreas Diantoro tarafından verilen bilgiye göre, Windows 8'i Windows 9'a yükseltmek isteyenler hiçbir ücret ödemek zorunda kalmayacak. İlk olarak Haziran ayının sonlarında gündeme gelen bu haberin resmiyet kazanması büyük önem taşıyor zira Microsoft'un Windows 8 kullanıcılarına tanıyacağı ücretsiz yenileme imkanı, yeni işletim sistemine olan ilgiyi büyük oranda attıracak.

Jakarta'daki Mulia Otelinde gerçekleşen bir konuşmada gündeme gelen açıklamalarda, ne yazık ki Windows 7 ve Vista kullanıcıları için herhangi bir müjde dile getirilmedi. Yine de bu iki sisteme gelecek olası bir ücretsiz yükseltme, Microsoft cephesini iyiden iyiye kuvvetlendirecektir. Unutmamak lazım ki son yıllardaki iş modeli bir hayli değişti ve uygulama marketlerinden gelen gelirler, firmalarda belirleyici roller üstlenmeye başladı. Eğer Microsoft daha fazla kullanıcıya ulaşmak istiyorsa, biraz ödün vermekten kaçınmayacaktır.

Okuyucu Yorumları