Windows 9, etkileşimli kutucuklarla gelebilir

Windows 9, yeni söylentilere göre kutucukları bu özellikle çok daha farklı bir hale getirebilir!

Win 9 kutucukları yeniliyor!

Windows 9'un en önemli özelliklerinden bir tanesi, etkileşimli arayüzü olabilir. Yeni bir rapora göre Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi, etkileşimli canlı kutucuklarla ve bir uyarı merkeziyle gelecek.

WinBeta'nın raporuna göre Windows 9'un giriş ekranındaki etkileşimli canlı kutucuklar, uygulamayı açmadan onlardan bilgi elde edip, çeşitli işlevleri kullanmanıza izin verecekler. Böylece Microsoft Research'ün Nisan'daki TechFest 2014 etkinliğinde görünen işlev, gerçeğe dönüşmüş olacak.

Etkileşimli canlı kutucukların Windows 9'un ana uygulamalarının bazısında kullanılacağı, üçüncü parti uygulamaların işlevden faydalanabilmesi için güncellenmesinin gerekeceği söyleniyor. Windows 9'un bir parçası olacağı ileri sürülen uyarı merkezi ise Windows Phone 8.1'dekine benzeyecek ve yeni mesajlar, uygulama güncellemeleri gibi uyarılara hızla göz atmaya izin verecek.

Yeni işlevlerin 30 Eylül'de ortaya çıkacağı iddia edilen teknik önizleme sürümünde yer alıp almayacağı ise bilinmiyor. Bilinen, Microsoft'un Windows 9'da masaüstü PC ve laptop'lar için adımlar atacağı.

Okuyucu Yorumları