Windows 9 hakkında bilinenler!

Bir sonraki Windows hakkında neler biliyoruz? Windows 9 ne zaman, hangi yeniliklerle gelebilir?

Windows 9 hakkında bilinenler

Microsoft, Windows 8'i tabletlerden workstation'lara ve oyun makinalarına, medya cihazlarından ince notebook'lara yönelik tek bir işletim sistemi olarak geliştirse de bunda tam anlamıyla başarılı olamadı. Peki şirket bir sonraki Windows'ta ne yapmayı düşünüyor olabilir?

Microsoft'un geliştirme sürecinde daha atılgan ve hızlı davranacağına dair söylentilere rağmen bir sonraki Windows hakkında henüz somut bir bilgi yok. Sadece Çince web sitelerinden sızan bilgiler ve Windows'a yönelik iş ilanları, Windows 9 hakkında bazı ipuçları veriyor. Bunun yanında Microsoft'un Windows 9 ile ilgili olabilecek bazı patentleri de var.

"Windows 9" henüz sadece bir kod adı olsa da "Windows 9" ibaresi, Microsoft'un bir iş ilanında 13 Mart 2013 tarihinde görünmüştü. Bu ilanda Microsoft, Bing için bir yazılım geliştirme mühendisi arıyordu.

Windows 9'un çıkış tarihi

Windows 9'un Windows 8 için bir yükseltme olarak mı, yoksa yalnız başına bir ürün mü olarak çıkacağını bilmiyoruz. Anack Windows'un başındaki Tami Reller'in Windows 8 için sarf ettiği "birçok satış sezonu" sözleri, Windows 8'in birkaç sürümünün çıkacağının habercisi olsa gerek.

Microsoft'un iletişim bölümünün başındaki Frank Shaw ise Microsoft'un Windows'un hangi sıklıkta yenileneceğini konuşmak konusunda henüz hazır olmadığını söylemişti.

Windows 9 daha çok uygulamayla gelecek

Windows 9 daha çok uygulamayla gelecek

Windows 9, daha çok uygulamayla gelecek, daha ucuz ve daha küçük olacak

Microsoft CFO'su şirketin son gelir toplantısında büyümelerinin "her fiyat aralığında heyecan verici cihazlar sağlayabilmelerine" bağlı olduklarının farkına vardıklarını söylemişti. Bir Microsoft iş ilanında ise hem Windows, hem de Windows Phone'da çalışacak uygulamalar geliştirecek programcılar aranıyordu.

İlanın Şubat ayında ortaya çıkması, Microsoft'un hedefinin uzun dönemli olduğunu gösteriyor. Belki de şirket, geliştiricilerden Windows 9 kullanıcılarına daha fazla seçenek sunmak üzere yeni uygulamalar geliştirmelerini istiyor.

Windows 9'un güç yönetimi

Windows 8 ve Windows Phone 8, önemli güç yönetimi geliştirmeleriyle geliyorlar. Windows güç yönetimi temellerinin üzerinde çalışan takımın lideri Bruce Worthington, bir sonraki Windows'un daha da önemli güç geliştirmeleriyle geleceğini söylüyor.

Windows 9'daki hareketler ve deneyimler

Microsoft, Windows 9'da Kinect tabanlı "3 boyutlu" vücut hareketlerini kullanmayı planlıyor olabilir. Yakın gelecekte çıkacak bazı notebook'ların 3 boyutlu kameralarla geleceğini düşündüğümüzde böyle bir yenilik, olasılık dahilinde görünüyor.

Direct Experience'ın Windows 9'a yetişmesi de muhtemel. Bu sayede sanal makineleri çalıştığı sırada bir konumdan farklı bir konuma taşımak daha kolay bir hale gelebilir.

Windows 9'la ilgili akla gelen sorulardan bir tanesi, işletim sisteminin sadece 64-bit'lik sürümünün mü bulunacağı. Bu sorunun cevabı, daha çok PC'lerde kullanılan çiplere bağlı olacak.

Okuyucu Yorumları