"Windows 9" hiç olmayabilir!

"Windows 9" piyasaya bile çıkmadan tarihin tozlu sayfalarında yerini alabilir! İşte o iddia...

"Windows 9" hiç olmayabilir!

Uzun zamandır dilden dile dolaşan Windows 9 söylentileri, Reuters'den gelen bir açıklamaya göre, Salı günü ürünün kendini göstermesi ile bir sonuca ulaşacak. Kod adıyla Threshold olarak bilinen yeni Windows hakkında, özellikle de ismi hakkında henüz Microsoft'tan herhangi bir resmi açıklama gelmemiş olmasına rağmen, Reuters ürünün Salı günü ortaya çıkacağı konusunda bir hayli emin.

Site tarafından konu hakkında uzun bir rapor yayınlanmış durumda ve verilen bilgilerin arasında yeni işletim sisteminin adıyla ilgili olan iddia bir hayli dikkat çekici. "Son birkaç yıldır firma içerisinde Threshold olarak anılan, son kullanıcılar tarafındansa Windows 9 olarak isimlendirilen işletim sistemi, Microsoft'un kendini yenileme projesi altında kimsenin beklemediği yeni bir isme kavuşabilir ya da tüm işletim sistemleri sadece Windows olarak anılabilir." Başka bir deyişle, herkesin beklediği Windows 9 ismi gerçek olmayabilir.

Firmanın 1985 lından beri kullandığı Windows ismini tamamen ortadan kaldırması beklenmiyor. Zira tüm dünyada tanınan ve marka haline gelmiş bir ismi tek seferde silmek sanıyoruz kimsenin işine gelmeyecektir. Diğer taraftan Windows ürünlerini tek bir isim altında toplama mekaniğinin daha olası olduğunu varsaymaktayız. Son yıllarda ortaya çıkan Windows, Windows RT ve Windows Phone gibi birbirinden farklı isimler, özellikle genel geçer son kullanıcının ziyadesiyle kafasını karıştırmakta. Ayrıca vakti zamanında üretilen ve kötü şöhrete sahip olan Windows ME ve Windows Vista gibi isimler de yenilenen "Windows" adı altında eriyip gidebilecekler.

Tabi bu isim değişikliğinin gerçekten olup olmayacağını, Salı günü görmeyi bekliyoruz. Bakalım Microsoft ne gibi radikal kararlar ile karşımıza çıkacak...

Okuyucu Yorumları