Windows 9 ve Windows 10'dan haber var!

Windows 9 nasıl bir işletim sistemi olacak? Peki Microsoft Windows 10 için ne planlıyor? İşte cevap!

Windows 10'a hazır mısınız?

Windows 9'la ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. WZOR'un Microsoft içinden elde ettiği bilgilere göre Windows 9, 2014'de ortaya çıkacak. Beta sürümü Ocak ayında duyurulacak olan işletim sisteminin 2014'ün ortalarında RTM aşamasına ulaşacağı iddia ediliyor.

WZOR'a göre Windows 9'da arayüzde birtakım önemli değişiklikler olacak. Örneğin Microsoft'un Windows 7'deki Aero arayüzüne geri dönmek üzere çalıştığı söyleniyor.

Windows 10 hakkında da bilgi var

WZOR, iki Windows ötesi hakkında bazı bilgilere sahip gibi görünüyor. İddiaya göre Windows 10, Windows 9'dan daha fazla değişiklik içerecek ve işletim sistemini biraz daha buluta taşıyacak. Böylece Windows 10'lu cihazlara tam anlamıyla web tarayıcısından erişmek mümkün olacak. Microsoft'un Windows 10 ve bulut işlevleriyle ilgili konseptleri şirket içinde 1 Eylül'de göstereceği söyleniyor.

Yine bir masaüstü işletim sistemi

Mobile Review web sitesinin iddiası ise Windows 9'un tamamen masaüstüne özel bir işletim sistemi olabileceği yönünde. Site, Microsoft'un telefon ve tabletlerde Windows Phone'u kullanabileceğini iddia ediyor. Windows masaüstü, tabi ki dokunmatik ekranla kullanılabilme olanağı sunacak.

Peki cep telefonu ve tabletlerde neler göreceğiz? Haberimizin ikinci sayfasında...

Akıllı cep ve tabletler için Windows Phone

Akıllı cep ve tabletler için Windows Phone

Mobile Review'a göre yeniden yapılanma sürecinde olan Microsoft, yeni nesil mobil işletim sistemini geliştirmek üzere oluşturduğu yeni bölüm ile sıfırdan bir işletim sistemi geliştirecek. Bu işletim sistemi, hem akıllı cepler, hem de tabletler için ortak, tutarlı bir arayüz sunacak.

Mobile Review'un iddiaları oldukça köklü değişiklikler gerektireceğinden onlara şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Yine de Modern arayüzün yeteri kadar başarılı olmadığını düşünen Microsoft, gerçekten de bir şeyleri değiştirmeyi planlıyor olabilir.

Okuyucu Yorumları