Neden Windows 9 yerine Windows 10?

Microsoft neden Windows 9'u atlayıp Windows 10'u tanıttı? Cevap, bu haberimizde gizli...

Neden Windows 9 değil?

Windows 10 ortaya çıktığında Microsoft'un Windows 9'u neden atladığı büyük merak uyandırmıştı. Bu konuda bazı bilgilere sahip olsak da, tatmin edici bir açıklama hala yapılmış değil.

Microsoft'un bir değil, birkaç nedenden dolayı Windows 10 ismini seçmiş olma olasılığı da elbette var. Ancak Microsoft'ta geliştirici olduğunu söyleyen bir Reddit kullanıcısının iddiasına göre Windows 9 adının kullanılmamasının nedeni, bu ismin bazı sorunlara yol açabilecek olmasıydı.

Windows için geliştirilen birçok üçüncü yazılım, iddiaya göre çalıştığı işletim sistemini kontrol ederken ismin sadece başlangıcına bakıyor. Dolayısıyla bu tür bir kontrol yapan yazılım Windows 9 ile Windows 95'i birbirine karıştırabiliyor. 2000 yılı sorununu andıran bu sorun, geliştiricinin iddiasına göre Microsoft'un Windows 10 adını kullanmaya yöneltmiş bulunuyor.

Neden Windows 9 yerine Windows 10?
Tembel geliştiriciler yüzünden seçilmiş olabilir

Microsoft ise bu konudaki sorulara direkt yanıt vermezken, isimle ilgili yine gizemli bir açıklama yaptı: "Windows 10, Windows'u bir adım öteye taşıyor. Windows 10, küçük bir değişiklik değil, sayısız kullanıcıyı etkileyecek yeni bir Windows."

Okuyucu Yorumları