Windows'a geri mi dönüyorlar?

Windows'u bırakıp Linux'a geçenleri çok sık haber yaptık ama bu kez, tam tersi yaşanabilir!

Linux yerine Windows!

Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları tercih ettiği için zamanında sık sık gündeme gelen Almanya'nın Münih şehri, yıllar önce aldığı bu karardan vazgeçebilir gibi gözüküyor.

Alman gazetesi Süddeutsche'nin haberine göre, belediye başkanı yardımcısı Josef Schmid, şehrin bu kararının arkasında, kullanıcıların açık kaynak kodlu uygulamaların işlevsellikleri hakkında şikayet ediyor olmalarının yattığını söylüyor.

Bütünleşmiş bir iletişim sisteminin, takvimin ve e-posta uygulamasının eksikliği, personelin en büyük sorunu gibi gözüküyor. Ayrıca, Süddeutsche'nin söylediğine göre, şehrin mobil ürünlerinden mesaj alıp gönderebilmek için ayrı bir e-posta sunucusu kurma gereği de bulunmakta.

Şehirden yükselen şikayet seslerinin yoğunluğu, şehir meclisinin bir uzman paneli kurarak, seçilmiş olan yazılımın performansını ölçmelerine sebep oluyor. Söylenene göre, eğer panelden Microsoft'a dönüş kararı çıkarsa, Schmid bu değişime karşı çıkmayacak.

Eğer Münih'ten bir geri dönüş kararı çıkarsa, Linux ve açık kod, en önemli destekleyicilerinden birini kaybetmiş olacak.

Tabii ki Münih'in 2004 yılında Linux'a geçme kararı almasından ve 10 yılı bu sistemi yerleştirmeye çalışarak geçirmesinden beri açık kaynaklı yazılımlar pek çok galibiyet kazandılar. Mobil ürünlerin yanı sıra, internet sunucuları, bulut altyapısı ve daha pek çok alanda, açık kodlu yazılımların genel bir kullanıma sahip olduğu artık rahatlıkla görebiliyoruz.

Başka bir deyişle, Münih'i kaybetmek açık kaynak ve Linux için daha çok sembolik bir mağlubiyet olacak. Münih'in katılımdan beri, daha önemli pek çok alan, açık kaynağın egemenliğine geçmiş bulunuyor...

Okuyucu Yorumları