Windows Blue internete sızdı, işte kareler!

Windows Blue, kanlı canlı internete sızdı! İşte yeni nesil Windows'un sunacakları ve görüntüleri...

Sıradaki Windows fena sızdı!

Windows 8'e bu yaz gelmesi beklenen Windows Blue güncellemesinin ilk önizleme sürümü, internete sızdı. 9364 yapı numaralı sürümler, şu sıralarda torrent ve dosya paylaşım sitelerinde boy göstermeye başlamış durumda.

Windows Blue, şimdiye kadar sahip olacağı söylenen şu tüm yenilikleri içeriyor: Giriş ekranı için daha fazla kişiselleştirme seçeneği, dört uygulamayı yan yana çalıştırabilme, geliştirilmiş bilgisayar ayarları ekranı.

Giriş ekranı artık daha renkli

Yenilenen giriş ekranını 3 farklı renk menüsü ile kişiselleştirmeniz mümkün. Sızan yapıdaki arka plan deseni sayısı aynı olsa da ikinci menü olan "Arka plan rengi" ile öncekinden çok daha fazla renk seçebiliyorsunuz. Üçüncü renk menüsü ise ayırıcılar ve Charm çubuğu için farklı bir renk seçmenize izin veriyor.

Giriş ekranı renklerini değiştirmek için bilgisayar ayarlarına gitmenize artık gerek yok, bunun yerine sağ tarafta açılan bir menüden faydalanabiliyorsunuz.

Kutucuklar için yeni boyut seçenekleri

Kutucuklar için yeni boyut seçenekleri

Kutucuklar için yeni boyut seçenekleri

Windows 8'in giriş ekranındaki kutucukları artık eskisinden de küçük hale getirebilmeniz mümkün. Bu yeni "en küçük" kutucuklar, sadece uygulamanın simgesini gösteriyor ve "canlı" özelliğini taşımıyorlar.

Ekran görüntüsünde göze çarpan masaüstü kutucuğu ise öncekinin iki katına çıkarak kare şeklini almış görünüyor. Bu kutucu Windows 8'de dikdörtgen şeklindeydi.

Charms çubuğunun "Cihazlar" bölümünün altında ise yeni "Oynat" seçeneği dikkat çekiyor. Bu seçeneğin diğer Windows 8 cihazlarına içerik akışı yapmayı sağlayacağı düşünülüyor.

Internet Explorer 11 ile geliyor

Windows Blue'nun sızan yapısı, uygulamalar açısından çok büyük yeniliklerle gelmiyor gibi görünüyor: Sadece Hesap Makinesi ve Saat uygulamaları yenilenmiş. Ancak söylentilere göre Microsoft, Blue'yu yayınlamadan önce tüm uygulamaları yenileyecek.

Internet Explorer'ın yeni sürümü IE11 ise Blue'da çoktan yerini almış bile. Sürüm dışında yeni Internet Explorer'da ilk bakışta gözler görünür bir fark yok.

Dört uygulama yan yana

Dört uygulama yan yana

Dört uygulama yan yana

Sızan diğer bir ekran görüntüsünde ise 4 uygulamayı yan yana çalıştırabileceğimizi gösteriyor. Önceden aynı anda çalıştırabildiğimiz ve görüntüleyebildiğimiz Windows 8 uygulaması sayısı 2 idi. 2 uygulamayı ise ekranı eşit olarak bölerek çalıştırabileceğimiz söyleniyor.

PC ayarları artık daha kapsamlı

Windows 8'de yetersiz olduğu nedeniyle eleştirilen noktalardan biri olan bilgisayar ayarları ekranı, Windows Blue ile zenginleşiyor. Neredeyse masaüstündeki Denetim Masası kadar işlev sunan yeni bilgisayar ayarları, ikisi arasında geçiş yapmanıza gerek bırakmıyor.

Okuyucu Yorumları