Windows'a "görsel efekt" dopingi

Çok bilinmeyen bu küçük ipucunu kullanarak Windows'un görsel efektlerine hükmedeceksiniz!

Windows'un gizli gücü!

Pek çok kullanıcı Windows'un derinlerinde yatan seçenekleri görmezden gelerek kullanıyor veya bu gizli hazinelerin getirilerini pek önemsemiyor. Ancak hem yapılandırması zahmetli olmayan hem de performans ve özellikle dizüstü bilgisayarlarda daha uzun pil ömrü sağlayan bu gizli özellikler PC'nizin davranışını gözle görülür şekilde değiştirdiği gibi Windows kullanım deneyimini de etkiliyor. Bu haberimizde Windows'a ilişkin ilginç bir ipucu vereceğiz.

Kullandığınız Windows işletim sisteminin performansını beğenmiyor veya dizüstü bilgisayarınızın pil süresini uzatmak istiyor olabilirsiniz. Öte yandan yalnızca Windows'un pencere animasyonlarını da kaldırmak isteyebilirsiniz elbette. Bunun için çözüm oldukça basit. Önce Denetim Masası'nı açıyoruz. Ardından buradan Sistem'i buluyoruz. (Sistem simgesi ikonlar büyükken görünmüyor olabilir, o nedenle bir de ikonları küçülterek bakın.) Açılan pencereden sol taraftan Gelişmiş Sistem Ayarları'nı tıklayın. Evet, küçük bir pencere açıldı değil mi? Sonuca ulaşmaya yalnızca birkaç "tık" kaldı...

Açılan bu pencere Gelişmiş sekmesini görüntülüyor. Hemen alttaki (Performans kısmındaki) Ayarlar butonuna tıklayın. Evet, açılan Görsel Efektler kısmı, kullandığınız Windows'un tüm animasyon görüntü ayarlarını yapılandırabileceğiniz bölümden ibaret. Buradaki tüm işaretleri kaldırarak tamamen saf bir Windows deneyimi elde edebilir, böylece hem çalışma hem pil performansına katkıda bulunabilirsiniz. Öte yandan bu ayarları göz zevkinize göre ayarlama seçeneğiniz de var. Seçim size kalmış.

Okuyucu Yorumları