Windows güncellemesi küme düşürttü!

Bir Windows güncellemesi, herhalde bundan daha kötü bir zamanda ortaya çıkamazdı!

En zamansız güncelleme!

Bilgisayarınızda acil bir işle uğraşırken Windows'un güncelleme yüklemeye ve hatta bilgisayarı kapatmaya çalışmasına şahit olmuşsunuzdur. Otomatik yükleme seçeneğinin açık olması sonucunda oluşan bu sorun sadece sizi rahatsız etmiyor.

Zeit'ın haberine göre, Almanya'da bir basketbol müsabakasının başlaması, skorbordu kontrol eden bilgisayarın aniden Windows güncellemesi yapmaya karar vermesiyle birlikte 25 dakika gecikti. Almanya İkinci Basketbol Ligi'nde oynanan Chemnitz Niners ve Paderborn Baskets takımları arasındaki maçın geç başlaması ise, ilginç olayları beraberinde getirdi.

Maçı ev sahibi Paderborn Baskets 69-62 kazandı. Ancak rakip takım, maçın 25 dakika geç başlaması nedeniyle itirazda bulundu. Almanya basketbol kurallarına göre, maç ilan edilen başlangıç saatinden 15 dakikadan daha uzun bir süre başlayamazsa, ev sahibinin hükmen yenik ilan edilmesi ve puan cezası alması gerekiyor. Federasyon yetkilileri ise, itirazı haklı buldu. İşin kötüsü, normalde maçı kazanan Paderborn Baskets'in, aldığı ceza puanlarıyla birlikte küme düşmüş olması.

Paderborn Baskets takımı duruma itiraz etse de, şimdilik küme düşmüş olarak görünüyor. Böylece, Windows güncellemesi nedeniyle küme düşen ilk takım olmak gibi ilginç bir ünvanın da sahibi oluyorlar.

Benzer sorunların hayati ameliyatlarda veya insan yaşamını doğrudan etkileyen kritik operasyonlarda yaşanmayacağını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları