Windows Hesap Makinesi Grafik Modu'na Kavuşuyor

Windows 10 ile sunulan Hesap Makinesi uygulaması yakın bir zamanda grafik hesaplamalarında kullanılabilecek!

Hesap Makinesi grafiğe kavuşuyor!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un sürpriz bir karar ile Windows 10 üzerindeki Hesap Makinesi uygulamasını GitHub üzerinde açık kaynak kodlu geliştirmeye açtığını sizlerle paylaşmıştık. Bu durum yalnızca kullanıcıların ve geliştiricilerin uygulamaya katkı sağlamasını mümkün kılmakla kalmıyor, ayrıca uygulamanın geliştirme sürecinin daha açık ve şeffaf olarak yürütülmesini de sağlıyor.

Bu hamlenin olumlu bir sonucu olarak Hesap Makinesi uygulaması kısa bir süre içerisinde oldukça kullanışlı bir özellik kazandı. Projenin GitHub sayfası, Windows 10 üzerindeki Hesap Makinesi uygulamasının grafik hesaplama moduna kavuşacağını açığa çıkardı. Bu durum, birçok matematik öğrencisini sevindirecek bir gelişme olabilir.

Özelliğin açıklandığı sayfa, ZDNet tarafından keşfedildi ve sayfa Microsoft bünyesinde Hesap Makinesi uygulaması üzerinde çalışan ekibin bir parçası olan bir Microsoft çalışanı tarafından yazıldı. Özellik, çalışanın sunumunun ardından Microsoft'tan kabul gördü ve uygulamanın proje sayfası özelliğin kullanıcılara sunulmak üzere geliştirme aşamasına girdiğini göstermek üzerine yeniden düzenlendi.

Microsoft mühendisi Dave Grochoki, bu işlevin özellikle cebir eğitimi alan öğrenciler tarafından sıklıkla kullanılacağını belirterek söz konusu özelliğin öğrencilerin sıklıkla zorlandığı cebir konularının anlaşılmasını kolaylaştıracağının ve ders için gerekli ek hesap makinesi ihtiyacını azaltacağının altını çizdi. Uygulamanın sonraki versiyonlarında gerçekleştirilmesi gereken ana özellikler şu şekilde:

  • Windows Hesap Makinesi üzerinde teeml grafik hesaplama işlemi desteği sağlamak
  • ABD matematik müfredatının gerektirdiği aşadakiler dahil olmak üzere desteklemek:
    • Fonksiyon oluşturma ve yorumlama becerisi
    • Doğrusal, ikinci dereceden ve üstel modelleri anlama
    • Trigonometrik fonksiyonlar
    • Denklem ve eşitsizlikler üzerinde çalışma

Sonuç olarak grafik modunun Hesap Makinesi kullanıcılarına bir ya da daha fazla eşitliğin grafiğini elde etme, doğrular arasındaki etkileşimleri görsel olarak ifade etme, bir fonksiyonun değişik parçalarını incelemek için grafik izleyicisini ayarlama gibi birçok özelliği sunması hedefleniyor. Ek olarak Office uygulamaları ile sağlanacak entegrasyon sayesinde Hesap Makinesi ile elde edilen grafiklerin direkt olarak Office ortamlarına ve Microsoft Teams bağlantılarına aktarılabilmesi de öngörülen özellikler arasında.

Şu an için özelliğin kullanıcılar için ne zaman sunulacağı belirli değil ancak bir Windows Insider kullanıcısı iseniz Hesap Makinesi için sunulacak olan bu özelliğe test aşamasında iken erişebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları