Windows için en iyi 5 kurtarma diski!

Windows'lu sisteminizde sorun çıktığında, sorunu gidermenizi sağlayacak en iyi 5 önyükleme diski...

Windows için 5 kurtarma diski

Windows'ta her sorun çıktığında formatı "basıp" işletim sistemini baştan yüklediğimiz zamanlar, nihayet geride kaldı. Windows 8, işletim sistemini baştan yüklemeye yönelik işlevler ve daha iyisi kurtarma medyası oluşturma seçenekleriyle geliyor. Elbette benzer işlevler sunan üçüncü parti araçlar da var.

Bu yazımızda Windows'unuzu kurtarmak için oluşturabileceğiniz en iyi 5 kurtarma diskini sizlerle tanıştırmak istedik.

Hiren's BootCD

Hiren's BootCD, muhtemelen tüm zamanların en çok tanınan ve sevilen kurtarma diski. Windows işletim sistemlerine odaklanan Hiren's BootCD, zararlı ve rootkit'leri algılamaya, antivirüs taraması yapmaya, geçici dosyaları temizlemeye, veri ve sürücü yedeklemeye, donanım taramaya, bölüm (partition) taramaya ve imaj oluşturmaya yönelik işlevler sunuyor. CD içerisinde BIOS'u baştan yazmaya veya CMOS'u sıfırlamaya yönelik işlevler bile var.

Ultimate Boot CD

UBCD, Windows ve Linux sistemlerindeki sorunları içerisindeki faydalı araçlar yardımıyla gidermenize yardımcı oluyor. UBCD içerisinde veri kurtarma, donanım testleri, bölüm tarama ve sistem onarma araçları bulunuyor.

Windows için en iyi 5 kurtarma diski!

UBCD, "bir ön yükleme CD'sine mümkün olduğunca çok tanı aracını sığdırmak" amacını taşıyor ve açıkçası bu amaca yaklaşmış görünüyor.

Knoppix, DriveDroid ve Windows kurtarma diski

Knoppix, DriveDroid ve Windows kurtarma diski

Knoppix

Linux tabanlı bu Live CD, size tam donanımlı bir işletim sistemi sunuyor. 1.000 yazılım paketiyle gelen işletim sisteminin içerisinde sorun giderme, donanım analizi, veri kurtarma ve klonlama araçları bulunuyor.

DriveDroid

DriveDroid tam anlamıyla bir önyükleme diski olmasa da, PC'nizi cihazınızda depoladığınız bir ISO/IMG dosyasından açmanıza izin veriyor. Root'lu bir cihaza sahipseniz, DriveDroid'in USB'den açılan, sayısız Linux dağıtımı seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Windows'un kendi kurtarma diski

Windows'un içerisinde bulunan sistem kurtarma diski oluşturma seçeneği, size başlangıç onarma, sistem geri yükleme, imaj dosyasından geri yükleme, bellek testi gibi işlevler sunuyor.

Diski nasıl oluşturacağınız, kullandığınız Windows sürümüne göre değişiyor. Windows 8'de başlangıç ekranında Kurtarma yazıp, "Kurtarma sürücüsü oluştur" seçeneğini kullanarak kurtarma diskinizi oluşturabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları