Windows için zombi tehlikesi tekrar hortladı!

Yıllardır Windows'u vuran "zombi açıklarına" yenisi eklendi. Üstelik şimdi listede Windows 10 da var

Windows'u yine zombiler bastı

Bir grup araştırmacı, kısa süre önce, neredeyse tüm Windows işletim sistemlerini etkileyen yeni bir "zombi açığı" buldular. Söz konusu açıktan etkilenen Windows'ların arasında Windows 10'un yayınlanan / sızan yapılarının da bulunması ise sorunun büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Aslında ilk kez 1997 yılında bulunan benzer açıklara zamanla zombi açığı ismi verildi ve sorun bir türlü tam anlamıyla çözülemediğinden veya bir diğer deyişle, ölümsüz olduğu için ismine zombi yakıştırılması yapıldı. Zira sorun ne kadar yamalansa da kısa süre sonra başka bir yerden yeniden ortaya çıkıyordu. Şimdi araştırmacılar, benzer bir açığı yeniden keşfettiler.

Açık, Windows'tan kullanıcı isimlerinin ve şifrelerin çalınmasına neden olduğu için, çok kritik olarak tanımlanıyor. Açık nedeniyle Windows, Adobe, Apple, Oracle ve Symantec dahil, 31 önemli yazılım üreticine ait hesap isimleri ve şifreler ele geçirilebiliyor.

Microsoft şimdilik ortaya çıkan yeni zombi açığı ile ilgili bir yama yayınlamış değil ancak her an bir yama ortaya çıkabilir. Zira neredeyse her sene benzer bir sorun ortaya çıkıyor ve Microsoft soruna hızla müdahale ediyor.

Okuyucu Yorumları