Windows masaüstüne doping!

Daha hızlı çalışın! Kendinize ve uygulamalara yer açın, kısayolları yönetin ve şıklaştırın...

Windows masaüstüne doping!

Masaüstünüzdeki karmaşadan sıkıldınız mı? Gözünüzün önünde sık kullandığınız ve yüzüne bile bakmadığınız ikonlar birbirine girdiyse, masaüstü temizliğinin zamanı.

İşe kolaydan başlayalım, masaüstünteki ikonları tek tek silip temizleyebilir, farklı klasörlere taşıyarak toplayabilirsiniz. Ama bunun daha kolay bir yolu var.

1- Masaüstüne sağ tıklayıp açılan menüden Görünüm ve Masaüstü Öğelerini Göster seçeneğine tıklayarak tertemiz bir masaüstüne sahip olabilirsiniz.

Ayrıca farklı Windows sürümleri için temizlik, değişen duvar kağıtları ve Windows 7'ye özel hızlı çalışma, klasörlerinize hızlı erişme kolaylıkları sizi yazının devamında bekliyor....

Sadece geri dönüşüm kutusunu kaldırmak

Sadece geri dönüşüm kutusunu kaldırmak
İşte Windows 7 altında aynı bölüm

2- Windows XP altında masaüstünüzdeki çöp kutusunu kaldırmak çok kolay.

XP'de Başlat'a tıklayın, ardından çalıştır ve buraya da gpedit.msc yazarak Enter'a basın. Windows 7'de ise Başlat'a tıkladıktan sonra açılan arama metin kutucuğuna gpedit.msc yazıp Enter'a basın.

Burada Kullanıcı yapılandırması, Yönetici Şablonları altında Masaüstü klasörü göreceksiniz. Burada Geri dönüşüm kutusunu masaüstünden kaldır seçeneğini bulabilirsiniz, en azından XP'de.

Windows 7'de ise aynı yerde olması gereken ayarları bulmak mümkün değil. Ancak ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere aynı yeri keşfetmenin çeşitli avantajları var. Windows masaüstüne daha iyi kumanda etmek ve yapılabilecekleri görmek gibi...

Dar ekranda hayat kurtaran ayar!

Dar ekranda hayat kurtaran ayar!
Görev çubuğunu indirin

3- Dizüstü ya da netbook, ekran küçükse Windows 7 görev çubuğunun kapladığı alan görünüze çok batacaktır.

Görev çubuğuna sağ tıklayın, Özellikler'e ve ardından açılan pencerede Görev çubuğunu otomatik olarak gizle seçeneğinin yanındaki kutucuğa tıklayın.

Artık görev çubuğu imleç üzerine gelince ortaya çıkacak ve size daha geniş masaüstü ve tarayıcı, uygulama ve oyun alanı sağlayacak.

XP'de Dock kullanmak

XP'de Dock kullanmak
Dock ile işleri hızlandırın

4- Windows 7'nin kendi Görev Çubuğu'nu görenler, bunu Mac'in DOCK özelliğine benzetiyor.

Windows XP altında dosya ve dökümanlarınıza hızlı erişmek için Dock kullanabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey aşağıdaki bağlantıdan RocketDock'u indirip kurmak ve ikonlarınızı sürükle bırak ile burada düzenlemek.

Download: RocketDock

5- Windows 7 altında ise hızlı çalışmak çok kolay, klasör içerisinde sol tarafa "Sık kullanılanlar" altına sürükle bırak ile kısayolları ekleyerek ekranı klasörlerle doldurmadan çok temiz ve verimli çalışmak mümkün. Örneğini görebilirsiniz:

Dock ile işleri hızlandırın

Kısayolları daha da kısaltın!

Kısayolları daha da kısaltın!
Windows XP altında çok yararlı

6- Dock kullanmak istemiyorsanız ya da Windows 7'deki klasör içi sık kullanılanlar özelliğine, ya da Başlat altındaki aramaya sahip değilseniz yine de bir çözüm var.

Launchy, açık kaynak kodlu ücretsiz ve kullanışlı bir uygulama. Kendi arama çubuğunu ekleyen uygulamanın metin kutusuna daha birkaç harf yazar yazmaz uygulama kısayolunu bulabilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarınızda çok hızlı dosya ve kısayol aramakta da kullanabilirsiniz.

Ayrıca türlü eklenti ve skin desteğiyle şık hale getirmeniz de mümkün.


Download
: Launchy

Duvar kağıdından çabuk sıkılanlara!

Duvar kağıdından çabuk sıkılanlara!
Duvar kağıdınız değişsin dursun!

7 Masaüstü duvar kağıdından çok çabuk sıkılıyorsanız işin bir değil birden fazla kolayı var. Windows XP'de ScrollWall indirerek duvar kağıtlarının belirli aralıklarla değişmesini sağlayabilirsiniz.

Üstelik ScrollWall'da duvar kağıtlarına özel ayarlar yapabilirsiniz, yüklerken uygun yerleştirir.

Download: ScrollWall

Windows 7 altında ise masaüstüne sağ tıklayın, Kişiselleştir seçeneğinden, sol altta Masaüstü Arka Planı'na tıklayın. Buradan bir klasör ve içerisindeki duvar kağıtlarını seçip istediğiniz aralıkta değişmesini sağlayabilirsiniz.

Duvar kağıdınız değişsin dursun!

Okuyucu Yorumları