Windows Media Center'ın "kaçak" sürümü çıktı

Microsoft'un "gömdüğü" Windows Media Center'ı mezarından çıkardılar; Windows 10'a kurdular!

Windows Media Center dirildi!

Microsoft'un yeni nesli işletim sistemi ile birlikte tarihe gömdüğü Windows Media Center'ın Windows 10 üzerinde çalışabileceği ortaya çıktı. My Digital Life forumundaki bazı kullanıcılar Windows Media Center yazılımını bir yamayla (patch) Microsoft'un en son işletim sisteminin üzerinde çalıştırabildiler.

Geçici çözüm ilk olarak WindowsBlogItalia web sitesi tarafından farkedildi. Sayfada Windows Media Center'ın Windows 10 üzerinde nasıl çalıştırılabileceğini anlatan bir rehbere yer verilmiş durumda.

Bu "resmi olmayan" Windows Media Center sürümüne çok fazla sevinmeden önce aklınızda tutmanız gereken birkaç şeyin olduğunu hatırlatalım. Kurulum aşamasının kayıt defteri (registry) düzenlemesi içerdiği göz önüne alındığında güvenlik garantisinin olmadığı söylenebilir.

Windows Media Center'ın bu sürümünü yüklemek yerine farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. NextPVR ismindeki yazılım sizlere TV kayıt işlemi için ücretsiz olarak hizmet verebilir. Medya dosyalarını oynatmak içinse Kodi ve MediaPortal programlarından yardım almanız mümkün. Tüm bunlara rağmen hala WMC özlemi duyuyorsanız Windows 7 veya 8'e dönüş yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları