Windows Phone 8.1'den yeni sızıntılar var!

Windows Phone 8.1'in geliştiricilere dağıtılmaya başlanmasıyla beraber yeni detaylar ortaya çıktı!

WP 8.1'den yeni sızıntılar!

Microsoft'un Windows Phone 8.1 yapılarını geliştiricilere dağıtmaya başlamasıyla beraber, kaçınılmaz olan da gerçekleşti ve sızıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Bir geliştirici, yeni Windows Phone 8.1 SDK'daki değişiklikleri Reddit'te ekran görüntüleriyle beraber detaylı olarak paylaştı. Geliştiricinin raporuna göre "Universal App" adındaki yeni bir özellik, hem Windows Store, hem de Windows RT için aynı HTML ve JavaScript koduyla uygulama oluşturmaya izin veriyor. Microsoft, böyle bir hamlenin işaretlerini daha önce vermişti. Windows Phone uygulamalarının aynı Windows 8 ve RT uygulamaları gibi .appx uzantısıyla gelmesi, bu değişikliğin devreye girmeye başladığını gösteriyor.

Yeni sürüm, yukarıdaki ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi pil ömrünü izleyebilme, varsayılan mesajlaşma uygulamasını değiştirebilme gibi işlevler de sunuyor. Bunun yanında yeni VPN desteği de iş kullanıcılarını sevindirecek gibi görünüyor. Bir kullanıcı, SkyDrive'ın bu sürümde OneDrive adını aldığını söylüyor. Diğer değişiklikler arasında Müzik ve Video uygulamalarının birbirinden ayrılması ve yeni Podcast uygulaması var.

Verilen bilgiye göre "geri" düğmesine basmak, geri dönülecek bir şey yoksa, artık uygulamadan çıkmak yerine uygulamayı arka plana alıyor. Microsoft'un Siri'ye cevabı olması beklenen Cortana'nın ise bu sürümde ismi geçmiyor.

Okuyucu Yorumları