Windows Phone 8.1 gizemi kalkıyor!

Windows Phone 8'e bir türlü gelemeyen ama 8.1 ile gelmesi kesin görünen özellikler ortaya çıkıyor!

Sır perdesi kalkıyor!

Windows Phone kullanıcılarının en çok istediği şey, muhtemelen, yukarıdan aşağıya doğru çekilip açılabilen bir bildirim alanı. Her yeni güncellemede gelmesi beklenen bu alan, halen gelmeyi başarmış değil. Ancak Windows Phone 8.1 güncellemesi, görünüşe göre hayalleri gerçeğe dönüştürebilecek.

Aslında bu durum, söylenti halinde ortalıkta dolaşıyordu ama ilk kez, gerçek olduğuna dair bir kanıtımız var. İsmi verilmeyen bir Microsoft yetkilisinin Verge'e yaptığı açıklamada, Windows Phone 8.1'de kesinlikle gelişmiş bir bildirim alanı olacağı söyleniyor. Açıklamaya göre, ekranın üstünden altına doğru kısa bir çekişle özellikleri açıp kapatmamızı sağlayacak sanal düğmelere erişeceğiz. Uzun bir aşağı kaydırma hareketi ise, bize bildirimleri gösteren farklı bir bildirim alanını açacak.

Ve Microsoft'un Siri rakibi... Apple'ın sesli asistanı "Siri"nin başarısı malum. Apple'ın şimdi Siri'yi, akıllı ev teknolojileri için baş role taşıma hedefinin olduğu da biliniyor. Apple kullanıcıları telefonlarını akıllı ev cihazlarını yönetmek için sesli arayüz olarak kullanabilecek ve Siri'den ışıkları açıp kapamasını, evin ısısını değiştirmesini, kahve suyu ısıtmasını veya yerleri süpürmesini isteyebilecek.

Microsoft'un da, yakın geleceğin bu vazgeçilmez teknolojisini Windows Phone'lara adapte edeceği konuşuluyordu ve aynı açıklamada, adının Kortana olması beklenen bu asistandan da bahsediliyor.

Kortana hakkında bilinenler ve tahminler... Tıklayın...

Microsfot'un "Kortana" adını verdiği yeni sesli asistanın Siri'nin tahtını alıp alamayacağı merak ediliyor. Microsoft, Windows işletim sistemi üzerindeki ses tanıma teknolojileri sayesinde, çok uzun zamandır bu konuda deneyime sahip bir firma. Şimdi uzun yıllardır sahip olduğu deneyimi akıllı telefonlarına da aktaracak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları