Windows Phone 8.1 Update 1 (GDR1) duyuruldu!

Windows Phone 8.1'in ilk güncellemesi artık resmi! İşte yenilikler ve geleceği tarih...

8.1'e ilk güncelleme!

Microsoft, Windows Phone 8.1'e sunacağı ilk büyük güncellemeyi resmi olarak duyurdu. Şimdiye kadar GDR1 olarak tanıdığımız, firmanın Update 1 adıyla andığı güncelleme, birkaç hoş özellikle geliyor.

Önizleme sürümünü kullananlar için önümüzdeki hafta sunulmaya başlanacak güncellemenin herkese açılması, daha sonra gerçekleşecek. Update 1'de öne çıkan yenilikler ise şöyle sıralanıyor:

Canlı klasörler: Klasörler sayesinde kullanıcılar, giriş ekranındaki uygulamaları klasörler içinde organize edebiliyor, bu sırada canlı kutucuk işlevini kullanmaya devam edebiliyorlar.

Xbox Music: Uygulamada yapılan geliştirmeler sayesinde yüklenme süresi, kaydırma ve genel performans, eskisinden daha hızlı. Bunlara ek olarak Xbox Music artık bir canlı kutucuğa sahip.

Apps Corner: Bu yeni işlev, uygulamaları bir sandbox modunda çalıştırmaya izin veriyor ve daha çok şirketleri ve telefonları göstermeyi amaçlayan satıcıları hedef alıyor.

Update 1'deki diğer yenilikler arasında birden fazla SMS seçip yönetebilme, herkese açık Wi-Fi üzerinde VPN'e bağlanabilme, mağazanın yenilenen canlı kutucuğu da var.

Önizleme programındaki kullanıcılar, Update 1'i önümüzdeki hafta yükleyebilecekler. Güncellemenin herkes için ne zaman hazır olacağı ise henüz açıklanmadı, ancak Microsoft'un onu hızla yetiştirmek için tüm gücüyle çalıştığından şüphemiz yok.

Okuyucu Yorumları